Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kostely na Srí Lance zůstanou kvůli bezpečnosti o víkendu zavřené

Ze světa / / ČTK / 4. května 2019 0:28
Kostely na Srí Lance zůstanou kvůli bezpečnosti o víkendu zavřené

List of tallest structures in Sri Lanka
Autor: Wikipedia.org

Kolombo -

Ve srílanské metropoli Kolombu se kvůli hrozbě dalších atentátů už druhý víkend po sobě neuskuteční mše v katolických kostelech. Podle vlády by další útoky mohla chystat skupina napojená na teroristickou organizaci Islámský stát (IS), která stála za velikonočním masakrem v hotelích a kostelech v zemi. Při sérii útoků přišlo o život nejméně 257 lidí.

Katolické kostely zůstaly zavřené už minulý víkend a také muslimové byli v obavách z možných odvetných útoků vyzváni, aby se v pátek modlili doma. Pro nadcházející pátek už ale muslimští vůdci věřící vyzvali, aby se vrátili do mešit, napsala agentura AP.

Arcibiskup Kolomba kardinál Malcolm Randžit dnes uvedl, že od zahraničních tajných služeb získal informace o hrozících útocích na jeden kostel a další katolickou instituci. Bližší podrobnosti nejsou známy.

Srílanské úřady viní z velikonočního krveprolití dosud málo známou islamistickou skupinu národní Tauhíd džamáate (NTJ), v jejímž čele stál místní radikální duchovní Zahrán Haším. Ten při jednom z atentátů zahynul - podle úřadů se odpálil v jednom z hotelů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)