Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Plzeňská charita zapojuje mladé lidi do dobrovolnického projektu Young Caritas

Kraje: Plzeňský / / ČTK / 12. února 2020 8:50
Plzeňská charita zapojuje mladé lidi do dobrovolnického projektu Young Caritas

Logo projektu Young Caritas
Autor: https://www.bip.cz/

Plzeň -

Diecézní charita v Plzni se zapojila do celoevropského projektu Young Caritas, jehož cílem je spojovat děti a mládež se zájmem o pomoc druhým. Mladí dobrovolníci pomáhají ve zdravotních a sociálních zařízeních, pořádají akce pro školy, farnosti i veřejnost a podílejí se na vytváření projektů na pomoc vlastní komunitě. Tříletý pilotní projekt Young Caritas v ČR letos zahájila Charita ČR spolu s diecézními charitami v Plzni, Českých Budějovicích a Hradci Králové, řekla ČTK vedoucí projektu v Plzni Pavlína Rabasová.

"Naše vize projektu Young Caritas v Diecézní charitě Plzeň je práce v oblasti neformálního vzdělávání mládeže. Práce s dětmi na projektech pomoci či podpory organizací, jako jsou domovy pro seniory, zařízení pro matky s dětmi a další charitní organizace, na které se například koledovalo během Tříkrálové sbírky. Projekt se také věnuje tandemovému vzdělávání, společnému plánování projektových dnů pro děti a mládež v klubovně," uvedla Rabasová.

Mladí dobrovolníci se seznámí s organizacemi, které charita provozuje, a pokusí se jejich klientům pomáhat nebo jen prostě dělat radost, kde je to potřeba. V aktivitě jde podle Rabasové o hledání společných zájmů a prohlubování vztahů mezi vrstevníky i mezi všemi generacemi.

Hlavním cílem projektu v ČR je vytvoření platformy pro podporu neformálního vzdělávání dětí a mládeže v charitní síti. Zúčastnění pracovníci s dětmi a mládeží i mladí dobrovolníci by měli rozvíjet svou osobnost, rozšířit znalosti a dovednosti v různých oblastech, učit se vzájemně spolupracovat, motivovat se ke společenské odpovědnosti a k aktivnímu občanství, pozitivně ovlivňovat své okolí, šířit radost a pomoc. Projekt Young Caritas spolufinancuje EU.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)