Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež jmenoval další ženy na významné vatikánské posty

Ze světa / kir / ČTK / 8. února 2021 11:49
Papež jmenoval další ženy na významné vatikánské posty

Nathalii Becquartovou jmenoval papež František do funkce podtajemnice biskupské synody
Autor: facebookový profil Nathalie Becquartové

Vatikán - Papež František jmenoval dvě ženy na vatikánské posty, které doposud zastávali výhradně muži. Pokračuje tak v postupném posilování role žen ve Vatikánu, napsala agentura Reuters.

V sobotu papež jmenoval Nathalii Becquartovou do funkce podtajemnice biskupské synody. O den dříve se Catia Summariaová stala první žalobkyní vatikánského odvolacího soudu.

Vloni papež František jmenoval šest žen do vysokých funkcí v radě, která dohlíží na finance Vatikánu. Ženami obsadil rovněž posty náměstkyně ministra zahraničí, ředitelky vatikánského muzea a zástupkyně vedoucího vatikánského tiskového úřadu.

Papež František odsoudil v kázání násilí na ženách

Minulý týden pak papež František odsoudil slovní, fyzické, psychické a sexuální násilí na ženách. Papež věnoval svou první únorovou modlitbu ve formě animovaného videa ženským obětem násilí a řekl, že ti, kteří se takového zneužívání dopouštějí, jsou zbabělci. František vyzval ženy, aby se nebály o svém trápení veřejně promluvit a vyhledat pomoc.

"Je šokující, kolik žen je bito, uráženo a znásilněno. Různé formy špatného zacházení, kterým mnoho žen trpí, jsou aktem zbabělosti a úpadkem celého lidstva," uvedl František.

Papež také řekl, že církev nesmí od těchto činů odvracet zrak. Tématu násilí na ženách se věnoval již ve svém novoročním projevu na Svatopetrském náměstí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)