Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu získal Martin Kočí

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 28. srpna 2021 21:02
Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu získal Martin Kočí

Teolog Martin Kočí
Autor: ČKA

Osnabrück (Rakousko) - Evropská společnost pro katolickou teologii (ESCT) včera udělila českému teologovi Martinu Kočímu Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu za roky 2019/20, a to za knihu Thinking Faith after Christianity vydanou v nakladatelství SUNY Press. Kočí se v knize věnuje teologickým motivům v díle Jana Patočky a jejich dosahům pro současnou teologii a filozofii náboženství.

Cena byla Martinu Kočímu slavnostně udělena na mezinárodním kongresu teologů v německém Osnabrücku v pátek 27. srpna večer. Kočí je teprve druhým Čechem, který toto významné ocenění získal. Prvním oceněným byl prof. Tomáš Halík v roce 2011 a to za knihu Patience Patience with God (v českém orig. Vzdáleným nablízku). Martin Kočí své ocenění převzal právě 10 let poté, co se této pocty dostalo prof. Tomáši Halíkovi, informuje o tom Česká křesťanská akademie.

„Toto významné mezinárodní ocenění, které si Martin Kočí plně zaslouží, vnímám jako povzbuzení pro celou mladší generaci českých autorů v oblasti filozofie, teologie a humanitních věd.  Máme své místo a své úkoly v kontextu současného evropského myšlení," okomentoval Tomáš Halík udělení ceny Martinu Kočímu.

Martin Kočí vystudoval teologii na Katolické univerzitě Leuven (Belgie) a nyní působí na Filosofickém Institutu Univerzity ve Vídni (Rakousko). Zabývá se fenomenologií a postmoderní filosofií v dialogu s křesťanstvím a o těchto tématech hojně publikoval na mezinárodním fóru. Vydal Thinking Faith after Christianity (SUNY Press 2020) a byl editorem Transforming the Theological Turn (Rowman & Littlefield 2020) .V roce 2018  za svůj text „Metaphysical Thinking after Metaphysics“ získal prestižní Cenu za nejlepší akademický esej vyhlašovaný The International Journal for Philosophy and Theology (Routledge).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)