Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Halík se ohradil proti Zemanovu tvrzení, že přál prezidentovi smrt

Domácí zpravodajství / juml / ČTK/red / 5. listopadu 2021 21:01
Halík se ohradil proti Zemanovu tvrzení, že přál prezidentovi smrt

Katolický kněz Tomáš Halík
Autor: Aktuality.sk / Branislav Wáclav

Praha - Katolický kněz Tomáš Halík se ohradil proti dnešnímu výroku prezidenta Miloše Zemana, že přál prezidentovi smrt. Žalovat prezidenta ale kvůli výroku nechce. Halík to sdělil ČTK. Zeman je už asi čtyři týdny v nemocnici. V dnešním telefonickém rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1 prezident prohlásil, že Halík o něm řekl, že by neměl žít.

Po převozu Zemana 10. října na jednotku intenzivní péče začali zákonodárci diskutovat o možném převodu prezidentských pravomocí na jiné ústavní činitele podle ústavního článku 66. Zeman na otázku Frekvence 1 k debatám o aktivaci článku 66 řekl, že lidská nenávist je u některých lidí téměř nekonečná. „Tak například veřejně prohlásil katolický kněz páter Halík, Tomáš Halík, že bych neměl žít, že by bylo lépe, kdybych nežil,“ uvedl prezident a dodal „Typický katolický kněz!“ Halík však popírá, že by někdy něco takového řekl.

Halík: Prezident mne zcela lživě obvinil

„Slova, která mi Miloš Zeman připsal, jsem nikdy nepoužil, prezident mne zcela lživě obvinil a pokusil se poškodit mou čest stejně jako v případu útoku na Ferdinanda Peroutku,“ sdělil Halík s odkazem na to, že se stát prostřednictvím ministerstva financí musel omluvit za dřívější dehonestující Zemanovy výroky o novináři Peroutkovi. „Vzhledem k jeho (Zemanovu) zdravotnímu stavu nyní nezvažuji podání žaloby,“ doplnil Halík.

Zeman zřejmě úmyslné či neúmyslné zkreslil Halíkovu odpověď na otázku v rozhovoru pro televizi CNN Prima News ze 7. října, tedy ještě před jeho hospitalizací v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Na otázku redaktora, co říká na zprávu, že prezident nepřijde osobně do volební místnosti, ale bude volit ze zámku v Lánech, tehdy odpověděl: „Já už jsem měl několik let pocit, že Zeman už zesnul, ale jeho okolí mu to ještě neřeklo.“ A dále dodal: „O jeho zdravotním stavu vypovídá mnoho věcí. Byl jsem řadu let psychoterapeut alkoholiků a narkomanů, znám tento typ lidí a vím, co s nimi dělá závislost. Prezident je závislý na drogách typu alkoholu a nikotinu. Chování a vulgarity ukazují osobnost narušenou vlivy alkoholu a nikotinu,“ řekl Halík s tím, že informace o zdraví prezidenta by neměly být tajeny.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)