Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ukrajinský prezident Zelenskyj telefonoval s papežem Františkem

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 26. února 2022 20:26
Ukrajinský prezident Zelenskyj telefonoval s papežem Františkem

Volodymyr Zelenskyj
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Kyjev/Vatikán - Papež František dnes telefonicky hovořil s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenskyjim. Nejvyšší představitel římskokatolické církve vyjádřil hlubokou lítost nad tragickými událostmi, které se v současné době odehrávají.

Prezident Zelenskyj následně na svém twitterovém účtu poděkal papeži za duchovní podporu Ukrajiny: „Poděkoval jsem papeži Františkovi za modlitbu za mír na Ukrajině a zastavení bojů. Ukrajinský lid pociťuje duchovní podporu jeho Svatosti,“ napsal Zelenskyj.

Římský biskup na sociální síti Twitter včera zveřejnil úryvek z encykliky Fratelli tutti:
„Každá válka zanechává náš svět horším, než byl předtím. Válka je selháním politiky a lidskosti, ostudnou kapitulací, palčivou porážkou od sil zla.“ Na jeho účtu se objevily dvě fotografie s křížem a textem přeloženým do různých jazyků, včetně ruštiny a ukrajinštiny.

Včera papež hovořil telefonicky se Svjatoslavem Ševčukem, arcibiskupem kyjevsko-haličským, aby ho ujistil o svých snahách o mír, informuje o tom Vaticannews.va.  

František již v pátek dopoledne navštívil ruské velvyslanectví u Svatého stolce, což je velmi neobvyklý krok. Zdržel se půl hodiny a vyjádřil své obavy z války proti Ukrajině. Obvykle se v takových případech předvolávají velvyslanci, František se naopak rozhodl navštívit ambasádu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)