Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prezident Biden se v Irsku setkal s knězem, jenž udělil svátost nemocných jeho umírajícímu synovi

Ze světa / kir / ČTK, red. / 15. dubna 2023 1:08
Prezident Biden se v Irsku setkal s knězem, jenž udělil svátost nemocných jeho umírajícímu synovi

prezident USA Joe Biden
Autor: Wikipedia.org / Adam Schultz / Creative Commons

Dublin - Americký prezident Joe Biden se dnes během návštěvy poutního místa Knock Shrine v hrabství Mayo setkal s knězem, který udělil svátost nemocných jeho umírajícímu Beauovi, když v roce 2015 umíral na rakovinu mozku. Bývalý kaplan v americké armádě Frank O'Grady v současnosti pracuje v chrámu ve vesnici Knock, píše britská BBC.

"Prostě se to tak seběhlo, že u nás pracuje kněz, který ve Spojených státech udělil jeho (Bidenovu) synovi poslední pomazání," řekl kněz Richard Gibbons, který amerického prezidenta provázel po kostele v Our Lady of Knock. Biden se s O'Gradym chtěl okamžitě sejít a poslal pro něho člena své ochranky. Prezident se podle Gibbonse rozplakal a všichni se společně pomodlili za Bidenovu rodinu.

Our Lady of Knock je katolickým poutním místem. Jeho obyvatelé v roce 1879 oznámili, že se jim zjevila Panna Marie, Josef, Jan Křtitel, andělé a oltář s křížem a beránkem symbolizujícím Ježíše. Ročně tam zavítá 1,5 milionu věřících.

Biden, který měl v Irsku předky a ke svým irským kořenům se hrdě hlásí, dnes ukončil třídenní návštěvu tohoto ostrova. Večer ještě vystoupil s projevem před katedrálou ve městě Ballina, které má okolo 10.000 obyvatel. Podle odhadů si ho přišlo poslechnout a pozdravit 20.000 lidí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)