Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež nepřijal rezignaci francouzského kardinála Barbarina

Ze světa

Papež nepřijal rezignaci francouzského kardinála Barbarina

ČTK/radiovaticana.cz / 19. 3. 2019 21:39

Papež František dnes odmítl přijmout rezignaci francouzského kardinála, jehož soud v Lyonu na počátku měsíce shledal vinným z toho, že zatajoval sexuální zneužívání nezletilých jiným duchovním. Osmašedesátiletý Philippe Barbarin se proti rozhodnutí soudu chystá odvolat. 

Domácí zpravodajství

Setkání na podporu nespravedlivě stíhaných naváže na Den pro Kubu. Zúčastní se i ministr zahraničí

e-cirkev.cz / 19. 3. 2019 10:16

Setkání na podporu nespravedlivě stíhaných naváže na Den pro Kubu. Zúčastní se i ministr zahraničí Setkání na podporu nespravedlivě stíhaných pro víru, názory nebo přesvědčení se koná 21. března v centru Prahy. Závěrečné diskuse se zúčastní také ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Akce navazuje na tradiční Den pro Kubu, který pořádala Komise pro lidská práva při synodní radě Českobratrské církve evangelické od roku 2012.

Domácí zpravodajství

Před 290 lety byl Jan Nepomucký prohlášen za svatého

ČTK / 18. 3. 2019 23:09

Před 290 lety byl Jan Nepomucký prohlášen za svatého Jeden z nejvýznamnějších českých světců, patron právníků, lodníků, vorařů, mlynářů, zpovědníků a mostů a pro katolíky symbol mlčenlivosti, odvahy a spolehlivosti, Jan Nepomucký, byl 19. března 1729 papežem Benediktem XIII. prohlášen za svatého.

Ze světa

Vatikán naznačil možnost prvního setkání papeže a Si Ťin-pchinga

ČTK / 18. 3. 2019 23:27

Vatikán naznačil možnost prvního setkání papeže a Si Ťin-pchinga Papež František je ochoten se setkat s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem u příležitosti jeho oficiální návštěvy v Itálii tento týden. S odvoláním na několik vatikánských zdrojů o tom informovala agentura Reuters. Jednalo by se o vůbec první setkání papeže s hlavou čínského státu.

Domácí zpravodajství

Soud zamítl žalobu kardinála Duky podanou kvůli kontroverzním hrám

ČTK / redakce / 18. 3. 2019 13:10

Soud zamítl žalobu kardinála Duky podanou kvůli kontroverzním hrám Městský soud v Brně dnes zamítl žalobu kardinála Dominika Duky podanou kvůli kontroverzním divadelním hrám na brněnské Centrum experimentálního divadla (CED) a Národní divadlo Brno. Duka a jeho právník Ronald Němec, který se k žalobě připojil, žádali omluvu za zásah do svých osobnostních práv. Podle soudce Ondřeje Sekvarda o zásah do práv nešlo.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)