Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Chilské arcibiskupství musí zaplatit odškodnění obětem zneužívání

Ze světa

Chilské arcibiskupství musí zaplatit odškodnění obětem zneužívání

ČTK / 29. 3. 2019 0:04

Arcibiskupství v chilské metropoli Santiago de Chile musí zaplatit odškodnění třem mužům, kteří byli jako nezletilí sexuálně zneužíváni chilským katolickým knězem Fernandem Karadimou. Odvolací soud ve středu rozhodl, že každý dostane 100 milionů pesos (asi 3,4 milionu Kč). Podle španělského deníku El País jde v Chile o bezprecedentní rozhodnutí, které otevírá dveře dalším podobným kauzám.

Ze světa

Erdogan: Chrám Hagia Sofia by mohl být přeměněn na mešitu

ČTK / 26. 3. 2019 22:48

Erdogan: Chrám Hagia Sofia by mohl být přeměněn na mešitu Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že slavný istanbulský chrám Boží moudrosti (Hagia Sofia) by mohl být přeměněn na mešitu. Reagoval tím na stále častější výzvy turecké veřejnosti, aby tento plán podpořil. Dosud tato symbolická stavba slouží jako muzeum. 

Ze světa

Mexiko žádá Španělsko a papeže o omluvu za conquistu

ČTK / 26. 3. 2019 22:49

Mexiko žádá Španělsko a papeže o omluvu za conquistu Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador požádal Španělsko a Vatikán o omluvu za dobytí Ameriky před pěti stoletími, které nazval invazí doprovázenou mnoha zločiny. Prezident oznámil, že poslal dopis španělskému králi Felipovi VI. a papeži Františkovi.

Ze světa

Redakce vatikánského časopisu pro ženy podala hromadnou výpověď

Vlastní zpráva / 26. 3. 2019 16:25

Redakce vatikánského časopisu pro ženy podala hromadnou výpověď Členky redakce vatikánského časopisu pro ženy, který vychází jako měsíčník novin L'Osservatore Romano, podaly hromadnou výpověď. Zdůvodnily ji tím, že se je vedení deníku snaží zdiskreditovat a "dostat je pod kontrolu mužů". Tyto snahy se podle redaktorek zintenzivnily poté, co letos napsaly o sexuálním zneužívání jeptišek kněžími. Šéf deníku L'Osservatore Romano Andrea Monda obvinění redaktorek z diskreditace a ovládnutí odmítl.

Domácí zpravodajství

Pelhřimovští policisté prověřují údajné sexuální zneužití knězem

ČTK, red. / 26. 3. 2019 15:21

Pelhřimovští policisté prověřují údajné sexuální zneužití knězem Pelhřimovští kriminalisté začali prověřovat podezření ze sexuálního zneužití mladé ženy knězem českobudějovické diecéze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)