Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Začíná advent, doba předvánočního rozjímání, ale i shonu

Domácí zpravodajství

Začíná advent, doba předvánočního rozjímání, ale i shonu

ČTK / 3. 12. 2017 8:08

Dnes je první adventní neděle, která předznamenává příchod Vánoc. V křesťanské tradici je advent obdobím očekávání příchodu Spasitele a rovněž začátkem nového liturgického roku. Pro velkou část Čechů ale znamená spíše hektické období nákupů, pečení cukroví nebo předvánočního úklidu.

Ze světa

Papež poprvé v Asii promluvil otevřeně o útlaku Rohingů

ČTK / 1. 12. 2017 22:01

Papež poprvé v Asii promluvil otevřeně o útlaku Rohingů Papež František se dnes v bangladéšské metropoli Dháce sešel se skupinou muslimských rohingských uprchlíků, kteří do Bangladéše utekli před násilím ze sousední Barmy. Požádal je o odpuštění za "lhostejnost světa" k útrapám, které prožili. Poprvé při své asijské cestě přitom použil výraz Rohingové, který buddhistická většina v Barmě odmítá.

Ze světa

Za necelých deset let se v Tibetu upálilo již nejméně 150 lidí na protest proti Pekingu

ČTK / 1. 12. 2017 21:50

Za necelých deset let se v Tibetu upálilo již nejméně 150 lidí na protest proti Pekingu V jihozápadní Číně se upálil buddhistický mnich na protest proti politice, kterou Peking uplatňuje v Tibetu. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na tibetské organizace pro lidská práva. Od roku 2009 bylo takovýchto pokusů zaznamenáno nejméně 150. Většina z nich skončila smrtí.

Ze světa

Papež odletěl z Barmy do Bangladéše. Sešel se s prezidentem a plánuje setkání s uprchlíky

ČTK / 30. 11. 2017 18:42

Papež odletěl z Barmy do Bangladéše. Sešel se s prezidentem a plánuje setkání s uprchlíky Papež ukončil návštěvu Myanmaru (Barmy) a odletěl do sousední Bangladéše, kde se má v pátek sejít i s rohingskými uprchlíky. Po příletu do Dháky poděkoval Bangladéši, že pomáhá převážně muslimským uprchlíkům ze sousední Barmy. Ostatní státy zároveň vyzval, aby Dháce, jež se s uprchlickou krizí potýká, poskytly "okamžitou hmotnou pomoc".

Domácí zpravodajství

Církve se zabývají budoucností Evropy

ERC, red. / 30. 11. 2017 17:55

Církve se zabývají budoucností Evropy Ve dnech 30. listopadu a 1. prosince se v Praze schází konference ekumenických pracovníků a vedoucích církevních představitelů církví z regionu střední Evropy. Setkání, které organizuje bruselská Konference evropských církvi (KEK) a Ekumenická rada církví v České republice (ERC), se zabývá otázkou Jaká je budoucnost Evropy?

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)