Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež kritizoval práci v neděli; lidé nejsou otroci

Ze světa

Papež kritizoval práci v neděli; lidé nejsou otroci

ČTK / 13. 12. 2017 20:59

Papež František dnes obhajoval právo na nedělní odpočinek. Poslední den v týdnu je pro církev dnem radosti a bez práce, připomněl papež během dnešní generální audience s tím, že "některé sekularizované společnosti ztratily křesťanský smysl pro neděli".

Domácí zpravodajství

Projekt Křesťanské Vánoce chce veřejnosti přiblížit duchovní obsah svátků

PROPAMÁTKY.cz / 13. 12. 2017 16:38

Projekt Křesťanské Vánoce chce veřejnosti přiblížit duchovní obsah svátků Během adventu a Vánoc nabízejí křesťanské farnosti a sbory rozmanité tematické programy s možností navštívit betlémy. Projekt Křesťanské Vánoce chce veřejnosti přiblížit duchovní poselství těchto významných svátků. Společný projekt Křesťanské Vánoce pořádá katolická církev s dalšími křesťanskými církvemi, které jsou členy Ekumenické rady církví.

Ze světa

Do mexické metropole se sjelo několik milionů mariánských poutníků

ČTK / 13. 12. 2017 10:42

Do mexické metropole se sjelo několik milionů mariánských poutníků Na šest milionů lidí se už sjelo do mexické metropole na tradiční pouť k bazilice Panny Marie Guadalupské. Úřady očekávají, že počet návštěvníků by mohl být ještě vyšší a mohl by překonat rekord z loňska, kdy k bazilice jedné z nejuctívanějších světic latinskoamerického kontinentu zavítalo sedm milionů poutníků.

Ze světa

Švédská policie vyšetřuje další protižidovský útok

ČTK / 12. 12. 2017 7:03

Švédská policie vyšetřuje další protižidovský útok Švédská policie vyšetřuje pokus o žhářský útok na budovu na židovském hřbitově v Malmö na jihu země. Za posledních několik dní jde už o třetí protižidovský incident ve Švédsku, informovala včera agentura AFP. V sobotu házela skupina mladíků zápalné láhve na synagogu v Göteborgu, už v pátek účastníci demonstrace v Malmö provolávali protižidovská hesla.

Ze světa

Papež František v televizním rozhovoru podpořil jiný překlad části modlitby Otčenáš

Vlastní zpráva / 11. 12. 2017 23:53

Papež František v televizním rozhovoru podpořil jiný překlad části modlitby Otčenáš Podle Františka nemusí být původní verze překladu srozumitelná. „Nedopusť, abych upadl v pokušení, protože jsem to já, ne Bůh, kdo mne pokouší. To otec nedělá, otec vám pomáhá se vzchopit,“ vysvětlil papež v rozhovoru.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)