Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Před rokem vyrazili poutníci z Berlína do Aleppa. Dorazili až k syrské hranici. Drama v Sýrii trvá

Ze světa

Před rokem vyrazili poutníci z Berlína do Aleppa. Dorazili až k syrské hranici. Drama v Sýrii trvá

Vlastní zpráva / 27. 12. 2017 11:05

Přesně před rokem vyrazilo na druhý svátek vánoční z Berlína několik stovek poutníků na dlouhou cestu do syrského Aleppa. Magazín Christnet, zřejmě jako jediné české medium, informoval o Pochodu pro Aleppo od jeho startu až do konce na syrské hranici. Cílem a smyslem mírového pochodu bylo inspirovat mezinárodní společenství k tomu, aby zabránilo vyvražďování civilního obyvatelstva v Sýrii; soustředit pozornost na dění v Sýrii a vytvořit tlak na ty, kteří mají moc rozhodovat o záchraně životů v místech konfliktu.

Ze světa

Britská královna oslovila ve vánočním poselství miliardu občanů Spojeného království a Commonwealthu

ČTK, red. / 26. 12. 2017 15:45

Britská královna oslovila ve vánočním poselství miliardu občanů Spojeného království a Commonwealthu Britská královna Alžběta II. ve svém každoročním vánočním poselství vzdala hold pacientům zraněným při útocích v Londýně a Manchesteru a ocenila všechny, kteří o Vánocích pomáhají chudým a osamoceným. V televizním projevu, který se vysílal ve Spojeném království a dalších zemích Společenství (Commonwealth), ocenila i dlouholetou podporu svého manžela, prince Philipa. Pár letos oslavil 70. výročí svatby.

Domácí zpravodajství

Opuštění lidé a bezdomovci obědvají v Arcibiskupském paláci

ČTK, red. / 25. 12. 2017 14:13

Opuštění lidé a bezdomovci obědvají v Arcibiskupském paláci Na tradiční oběd s lidmi bez domova a s těmi, kdo se ocitli opuštění, přišel dnes kardinál Dominik Duka. Oběd pořádá v Arcibiskupském paláci křesťanské hnutí Sant'Egidio, pozvalo na něj tři stovky lidí. Kromě jídla dostali hosté také vánoční balíčky s oblečením a hygienickými potřebami, zájemci mohli využít také služby ošetřovny.

Ze světa

Papež při půlnoční bohoslužbě i poselství Městu a světu vyzýval k dialogu a odsoudil bídu migrantů

ČTK / 25. 12. 2017 13:48

Papež při půlnoční bohoslužbě i poselství Městu a světu vyzýval k dialogu a odsoudil bídu migrantů Papež František dnes v tradičním poselství Městu a světu (Urbi et orbi) vyzval k obnově dialogu, který by ukončil izraelsko-palestinský konflikt a vyústil v mírové soužití dvou států. V noci při půlnoční bohoslužbě pak pronesl tradičním vánoční poselství. Odsoudil bídu migrantů, kteří jsou často vyháněni z jejich zemí vůdci, již neváhají prolévat krev nevinných lidí. Připomněl, že i Marie a Josef - byli rovněž uprchlíky.

Domácí zpravodajství

Kněžské bratrstvo sv. Pia X. se stalo registrovanou církví a náboženskou společností

Vlastní zpráva / 23. 12. 2017 22:15

Kněžské bratrstvo sv. Pia X. se stalo registrovanou církví a náboženskou společností Ministerstvo kultury vyhovělo žádosti, kterou společenství tradicionalistů podalo 2. listopadu 2016, bratrstvo se tak stalo 39. registrovanou církví a náboženskou společností v České republice, informuje o tom časopis Dingir.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)