Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V desítkách pražských kostelů odslouží na Štědrý den půlnoční. Zazní i Rybovka

Domácí zpravodajství

V desítkách pražských kostelů odslouží na Štědrý den půlnoční. Zazní i Rybovka

ČTK, red. / 23. 12. 2017 18:38

V pěti desítkách pražských římskokatolických  kostelů ale i chrámů dalších církvi  (například ve starokatolické katedrále na Petříně) odslouží na Štědrý den půlnoční bohoslužby. V dalších mohou lidé navštívit štědrovečerní bohoslužbu v dřívějším čase. Někde bude bohoslužba  spojena se zpěvem vánočních koled, jinde bude sloužena v cizím jazyce. V několika kostelech na půlnoční zazní Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby.

Ze světa

Na vánoční oslavy v Betlémě padá stín Trumpova rozhodnutí, tvrdí Palestinci

ČTK / 23. 12. 2017 18:24

Na vánoční oslavy v Betlémě padá stín Trumpova rozhodnutí, tvrdí Palestinci Palestinský Betlém se připravuje na vánoční oslavy. Konat se budou v neděli a v pondělí, v bazilice Narození Páně bude půlnoční liturgie. Před Vánocemi bývá Betlém zaplaven místními křesťany a zahraničními turisty, letos podle agentury AFP oslavy poznamená rozhodnutí USA uznat Jeruzalém za hlavní město Izraele. Mnozí Palestinci tvrdí, že jim tím americký prezident Donald Trump zkazil Vánoce.

Domácí zpravodajství

Rada pro reklamu označila kampaň s „Twistem Splatitelem“ za urážlivou

Vlastní zpráva / 22. 12. 2017 22:48

Rada pro reklamu označila kampaň s „Twistem Splatitelem“ za urážlivou

Arbitrážní komise Rady pro reklamu v pondělí vydala rozhodnutí, podle kterého je kampaň startupu Twisto, v níž vystupuje fiktivní postava pojmenovaná Twistus Spasitel, v rozporu s etickým kodexem reklamy. Diváci TV Prima, kde se měly spoty po Novém roce objevit, je s největší pravděpodobností neuvidí. Na doporučení rady totiž televize kampaň nespustí.

Domácí zpravodajství

Do kostela chodí pravidelně desetina Čechů, o Vánocích dvě pětiny

ČTK / 22. 12. 2017 12:01

Do kostela chodí pravidelně desetina Čechů, o Vánocích dvě pětiny Jen méně než desetina Čechů chodí pravidelně, aspoň jednou měsíčně, do kostela. O Vánocích ale kostely navštíví až dvě pětiny lidí, což je více než podíl Čechů hlásících se k víře v Boha. Vyplývá to z prosincového průzkumu agentury STEM. Věřících za poslední dvě desítky let v Česku ubylo.

Domácí zpravodajství

KSČM opět navrhla zdanění peněžitých náhrad církvím, jednalo by se přibližně o 11 miliard korun

ČTK / 20. 12. 2017 18:25

KSČM opět navrhla zdanění peněžitých náhrad církvím, jednalo by se přibližně o 11 miliard korun Zdanění finančních náhrad, které dostávají církve každoročně od státu za majetek nevydaný v restitucích, je opět ve hře. Předlohu podali do Sněmovny stejně jako v minulém volebním období poslanci KSČM. Pro zdanění finanční části církevních restitucí se vyslovili už dřív předseda hnutí ANO a nyní už také premiér Andrej Babiš a hnutí SPD Tomia Okamury.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)