Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Polovina občanů v zemích EU vnímá antisemitismus jako problém

Ze světa

Polovina občanů v zemích EU vnímá antisemitismus jako problém

ČTK / 22. 1. 2019 17:20

Polovina občanů Evropské unie vnímá antisemitismus ve své vlastní zemi jako problém, vyplývá z nejnovějších zjištění Eurobarometru. Je to výrazně méně ve srovnání s prosincovým průzkumem Agentury EU pro základní práva (FRA), podle které považuje antisemitismus za největší sociální a politický problém ve své domovské zemi 85 procent evropských Židů. V České republice antisemitismus jako problém vidí 28 procent dotázaných, ukázal průzkum Eurobarometru.

Ze světa

Nedaleko Londýna bylo pohřbeno šest neznámých obětí holokaustu

ČTK, mn / 21. 1. 2019 10:33

Nedaleko Londýna bylo pohřbeno šest neznámých obětí holokaustu Na židovském hřbitově severně od Londýna bylo v neděli pohřbeno šest neznámých lidí, kteří přišli o život během holokaustu v nacistickém vyhlazovacím táboře v Osvětimi. Jejich pozůstatky anonymní dárce věnoval britskému Imperiálnímu válečnému muzeu v roce 1997 spolu s řadou předmětů souvisejících s masovým vyvražďováním židovského obyvatelstva Evropy během druhé světové války.

Domácí zpravodajství

Nové důkazy by mohly vyvrátit vinu kněze odsouzeného za pohlavní zneužívání

ČTK, mn / 21. 1. 2019 10:37

Nové důkazy by mohly vyvrátit vinu kněze odsouzeného za pohlavní zneužívání Po deseti měsících se vrátí jesenický okresní soud k případu bývalého katolického kněze Adama Stanislava Kuszaje, který byl v roce 2011 odsouzen za pohlavní zneužívání tehdy šestnáctiletého ministranta.

Domácí zpravodajství

Církevní turistika se rozšiřuje do Rakouska, web bude i v němčině

ČTK / 21. 1. 2019 8:59

Církevní turistika se rozšiřuje do Rakouska, web bude i v němčině Biskupství brněnské do letošního léta spustí německou jazykovou verzi webu Církevní turistiky. Spolupracovat na ní bude se sousední rakouskou diecézí St. Pölten, která do systému, jenž pomáhá propagovat církevní památky, přidá kostely a kláštery ve vlastní správě. Zároveň společně s rakouskou stranou uspořádá kurz pro průvodce v církevních památkách. 

Domácí zpravodajství

Lidé si po celé republice připomněli Jana Palacha v den výročí jeho úmrtí

ČTK, red. / 19. 1. 2019 23:54

Lidé si po celé republice připomněli Jana Palacha v den výročí jeho úmrtí Lidé si dnes po celé zemi připomněli Jana Palacha, který zemřel před 50 lety 19. ledna 1969. V Týnském chrámu na Staroměstském náměstí bylo za něj odslouženo rekviem, ekumenické bohoslužby pak v kostele U Martina ve zdi. U jeho pomníku před Národním muzeem stovky lidí zapalovaly svíce. Světlo zažehli i u jeho rodného domu ve Všetatech. Vzpomínalo se i na takzvaný Palachův týden v roce 1989.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)