Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na seznam Spojených států přibyla řada zemí porušujících náboženskou svobodu

Ze světa

Na seznam Spojených států přibyla řada zemí porušujících náboženskou svobodu

ČTK / 5. 1. 2018 10:35

Americká vláda změnila na konci prosince klasifikaci celkem 11 zemí v oblasti dodržování náboženských svobod. Deset států včetně Číny, Saúdské Arábie, Barmy či Íránu opětovně získalo označení "států se znepokojivou situací" podle amerického zákona o dodržování náboženských svobod ve světě. Na základě legislativy schválené v roce 1998 má vláda Spojených států prosazovat svobodu vyznání jako součást své zahraniční politiky.

Domácí zpravodajství

Slavný Plečnikův kostel bude mít nový oltář od architekta Pleskota

ČTK / 4. 1. 2018 18:17

Slavný Plečnikův kostel bude mít nový oltář od architekta Pleskota Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně od architekta Josipa Plečnika, který patří k dominantám pražských Vinohrad, dostane letos nový oltář. Farnost pro jeho zhotovení oslovila architekta Josefa Pleskota, známého svými obecně přijímanými intervencemi do historického prostředí.

Ze světa

Silvestrovské setkání komunity Taizé příští rok přivítá Madrid

Proglas.cz / 4. 1. 2018 9:51

Silvestrovské setkání komunity Taizé příští rok přivítá Madrid Bratři z komunity Taizé ve Francii od 70. let zvou mladé křesťany různých denominací, aby přelom roku strávili na setkání v některém z evropských velkých měst. Dvakrát tuto akci hostila Praha. Podle radia Proglas poprvé tuto příležitost příští rok získá hlavní město Španělska.

Domácí zpravodajství

Velvyslanec Vošalík: Ostatky kardinála Berana se vrátí do vlasti

Vlastní zpráva / 3. 1. 2018 17:49

Velvyslanec Vošalík: Ostatky kardinála Berana se vrátí do vlasti Papež František povolil převoz ostatků kardinála Josefa Berana do České republiky. Dnešní informaci České televize telefonicky ČTK potvrdil český velvyslanec ve Vatikánu Pavel Vošalík. Papež tak učinil v souladu s poslední vůlí zesnulého kněze, který zemřel v roce 1969 ve vatikánském vyhnanství.

Domácí zpravodajství

Spor o hidžáb ve škole bude pokračovat u Nejvyššího soudu

ČTK / 3. 1. 2018 10:57

Spor o hidžáb ve škole bude pokračovat u Nejvyššího soudu Sledovaný spor mezi somálskou dívkou a zdravotnickou školou se přesune k Nejvyššímu soudu. Dívka se prostřednictvím žaloby domáhala omluvy a 60.000 korun za údajný zákaz nošení muslimského šátku hidžábu. U Obvodního soudu pro Prahu 10 ani Městského soudu v Praze neuspěla.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)