Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arcibiskup Vigano vyzval papeže k rezignaci kvůli zneužívání

Ze světa

Arcibiskup Vigano vyzval papeže k rezignaci kvůli zneužívání

ČTK / 26. 8. 2018 16:46

Bývalý apoštolský nuncius v USA, arcibiskup Carlo Maria Vigano obvinil papeže Františka, že dlouhých pět let věděl o podezřeních ze sexuálního zneužívání, kterých se údajně dopouštěl bývalý americký kardinál Theodor McCarrick. V 11stránkovém prohlášení, které celé zveřejněném během papežovy návštěvy Irska Vigano rovněž hlavu katolické církve vyzval k rezignaci.

Ze světa

Papež přistál v Dublinu, zahajuje dvoudenní návštěvu Irska

ČTK / 25. 8. 2018 12:54

Papež přistál v Dublinu, zahajuje dvoudenní návštěvu Irska Papež František dnes zahajuje dvoudenní návštěvu Irska, v jejímž rámci se setká i s tamními oběťmi sexuálního zneužívání kněžími. Dnes se papež sejde s irským prezidentem Michaelem Higginsem a poté navštíví dublinskou katedrálu Panny Marie, kde se hodlá za oběti zneužívání pomodlit. Večer se hlava římskokatolické církve zúčastní Světového setkání rodin.

Domácí zpravodajství

Trapistický klášter na Benešovsku byl povýšen na opatství. Má svoji první abatyši

ČTK / 23. 8. 2018 10:47

Trapistický klášter na Benešovsku byl povýšen na opatství. Má svoji první abatyši Klášter trapistek Naší Paní nad Vltavou byl povýšený na opatství. Včera se zároveň uskutečnila slavnostní benedikce první abatyše, kterou se stala sestra Lucie Paola Tartara. Nové abatyši požehnal generální vikář pražského arcibiskupství a pomocný biskup pražský Zdenek Wasserbauer.

Domácí zpravodajství

Nejvyšší soud přezkoumá zproštění Sáňky v kauze islámské knihy

ČTK / 22. 8. 2018 14:57

Nejvyšší soud přezkoumá zproštění Sáňky v kauze islámské knihy Kauzu šíření českého překladu knihy Základy tauhídu - Islámský koncept boha přezkoumá Nejvyšší soud (NS). Žalobci nesouhlasí se zproštěním bývalého předsedy pražské muslimské obce Vladimíra Sáňky. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman proto podal dovolání, s jehož obsahem se ČTK seznámila.

Domácí zpravodajství

Křesťané si připomněli 50 let od okupace. Musíme stálé odolávat lžím, uvedl biskup Malý

Vlastní zpráva / 22. 8. 2018 11:24

Křesťané si připomněli 50 let od okupace. Musíme stálé odolávat lžím, uvedl biskup Malý V úterý 21. srpna 2018 uplyne 50 let od vpádu sovětských vojsk na naše území. Byla tím umlčena doba, ve které svítalo a bylo svobodněji; dění se stočilo k normalizaci, která proměnila církev a svým způsobem se odráží i v dnešní době. Na řadě míst republiky byl i díky věřícím připraven různorodý program.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)