Dodělávání a vybírání reklam na poslední chvíli provázelo přípravu reklamní kampaně Katolické církve, která dnes startuje. Vše navíc museli schválit arcibiskupové Graubner a Vlk, kteří ještě k tomu na začátku víkendu odlétali do Říma.

Arcibiskup Graubner reklamy vybírá a schvaluje ze svého titulu předsedy České biskupské konference. Kardinál Vlk pak díky své pozici předsedy mediální rády. Podle informací Magazínu ChristNet.eu s jejich výběrem reklam ale nebylo spokojeno mnoho lidí z jejich okolí.

Dnešní dnem se začnou objevovat reklamy na motiv reklamního plakátu v regionálních denících nakladatelství Vltava-Labe Press.

Ve čtrtek pak začne reklamní kampaň v rádiích. V každém regionu byla vybráná nejvýznamnější rozhlasová stanice, kde poběží reklama. Další reklamu bude možno zaslechnout i před časovým znamením na Českém rozhlasu 1 - Radiožurnálu. Speciální reklama se bude vysílat na Radiu Proglas.

Reklamní plákáty budou doručeny kněžím s tím, že je mají vyvěsit v kostelích a na veřejně přístupných místech.

V pátek dopoledne přitom ještě nebyl vůbec připraven site www.katolickacirkev.cz, na který je v kampani mohutně upozorňováno. Až po našem upozornění v pátek dopoledne jej byl schopen připravit správce sítě ČBK Tomáš Soukup během jediného dne.

Nevýhodou zůstává, že server, kde je www.katolickacirkev.cz, neleží na páteřní síti internetu, ale v sídle ČBK v Praze - Dejvicích. Může se tak lehce stát, že linka do Dejvic bude silně vytížena a načítání bude velmi pomalé.