Má dvanáct dětí jako dvanáct apoštolů. Rozhoduje o životě tisíců lidí. Kdo je zakladatel jedné z nejbohatších sekt na světě, které patří například list The Washington Times?

V březnu 1960 se Moon znovu oženil. Jeho manželka Hak Ča Han byla moonisty označena za "Matku vesmíru", Moon za "Otce vesmíru" a jejich svazek byl označen "Beránkovým manželstvím". Moon prohlásil, že se jim do 21 let narodí 12 synů. Tento svůj slib splnil. V roce 1981 doopravdy jeho žena porodila 12 dítě.

Méně se mu už podařila předpověď na rok 1981, kdy mělo začít Nové nebeské království na zemi a svět uzná Moona jako Pána Druhého příchodu. Nové království nepřišlo a tak Moon svým následovníkům v tichosti oznamuje to, že přijde až v roce 2001. Je to prý z toho důvodu, že svět ještě nebyl na nový věk připraven pro selhání víry nečlenů Církve sjednocení.

Moon se snažil navázat svazky s evangelickými křesťany, aby jeho církev mohla být přijatá za tradiční křesťanskou komunitu, ale to se mu nepodařilo.

V tuto dobu dochází k velkému růstu Moonova kapitálu a v roce 1973 se Moon stává váženým občanem Spojených států. Moon se snaží šířit svou ideologii skrze média. Patří mu například mnoho světových společností, nakladatelství, novin a časopisů. Za všechny jmenujme proslulé The Washington Times nebo New York City Tribune.

Ačkoliv jeho církev přežila útoky sdělovacích prostředků, rodičovských spolků a pracovníků pomáhajícím obětem vymývání mozků, konflikt se státními úřady v roce 1982 už Moona dosti mediálně poškodil. K porážce došlo 16. července 1982, kdy byl odsouzen k osmnácti měsícům vězení a pokutě 25 tisíc dolarů kvůli daňovým únikům.

V současné době je tato sekta nejvíce rozšířena v severní Americe a jihovýchodní Asii. Jednaosmdesátiletý reverend Moon se na veřejnosti již tolik neobjevuje. Jen ve spojitosti s velkými událostmi jako například hromadné svatby.

Více informací: Malý slovník sekt (KN), Ronald Enroth: Za novými světy (Návrat domů)

První článek o reverendovi Moonovi