ChristNet.eu přešel v pátek 8. března 2002 na databázovou platformu Microsoft SQL 2000. Tato platforma umožňuje především rychlejší načítání stránek a rychlejší vývoj aplikací.

Původní ChristNet.eu byl vyvíjen na Microsoft Access. Tato technologie ale již přestala vyhovovat objemu dat na ChristNet.eu. ChristNet.eu nyní obsahuje 1 267 článků, 3 608 zpráv, 9 643 diskuzních příspěvků, 487 odkazů a 44 členů Aliance ChristNet.eu . Toto množství se již blížilo limitu pro MS Access.

Aby byl přechod na na SQL plynulý a bez problémů, započalo se s interním testováním již v lednu 2002. V uplynulém týdnu se přidali ještě dva naši pravidelní návštěvníci. Díky programátorskému týmu složenému z Emila Vařeky, Pavla Brestovského a Evy Svobodové proběhla tato velká změna takřka bez problémů. V pátek večer bylo nutno jen na několik hodin odpojit ChristNet.eu z provozu.

Pokud byste přesto objevili někde nějakou chybičku, informujte prosím Pavla Brestovského na adrese brestovsky@christnet.eu .

Přechod na MS SQL poznají návštěvníci především díky rychlejšímu načítání mnoha příspěvků na Diskuzích ChristNet.eu a při vyhledávání na Odkazech ChristNet.eu . MS SQL také umožní rychleji předělat ChristNet.eu, jehož celá změna se čeká na tento rok.

ChristNet.eu využívá MS SQL díky laskavosti společnosti Ignum .