Řadou případů zneužívání dětí a mladistvých duchovními se v minulých týdnech zabývaly úřady v několika německých diecézích.

Arcibiskupství Paderborn oznámilo, že uvolnilo dva kněze z duchovní služby. Rovněž řezenské biskupství propustilo ze svých služeb jednoho faráře. Kněz würzburské diecéze byl odsouzen za zneužívání jedenáctiletého školáka k desetiměsíčnímu tresu a k pokutě 2.000 euro.

Duchovní správce z okresu Rhön/Grabfeld se sám přihlásil na policii a byl téhož dne uvolněn z pastorační služby. Diecéze okamžitě přislíbila svou pomoc postižené rodině.

V případě mohučského duchovního začalo Státní zastupitelství v Darmstadtu varovat před vlnou pedofilní hysterie namířené proti katolickým kněžím, která se začala šířit Německem.

Úřady šetří vznesená obvinění, která se v některých případech zdají pravděpodobná, v jiných naopak vykonstruovaná. Do vyjasnění každého jednotlivého případu jsou však duchovní uvolněni z pastorační služby. V některých případech, kdy se obvinění zdají uměle vykonstruovaná a úřady se jimi proto odmítají zabývat, žádají jejich úplné vyšetření sami obvinění duchovní.