Karlín se pro Prahu stal symbolem letošních ničivých záplav, znamením zkázy, úzkostí a obav, ale i solidarity, podaných rukou a pomoci.

Právě zde se v pátek 4.10. od 17.30 hodin uskuteční "Putování po stopách karlínské Kalvárie" - několik zastavení na místech, která jsou spjata s povodňovými událostmi. Kříž, který bude nesen jako znak utrpení i naděje, je putovním Křížem světových setkání mládeže se Svatým otcem. Do České republiky byl propůjčen z Kanady, letošního dějiště tohoto setkání. Akci pořádají "Mladí za sjednocený svět" z hnutí Fokoláre ve spolupráci s Arcidiecézním centrem mládeže v Praze.

Putování povede místní kněz P. Miroslav Cúth. Poté následuje bohoslužba v kostele sv. Cyrila a Metoděje, kterou bude celebrovat pražský světící biskup Jaroslav Škarvada.

Kříž světových dnů mládeže zůstane v karlínském kostele do neděle 6.10. V tyto dny je možné přinést před kříž malý dárek pro obyvatele Karlína, který by pomohl a potěšil. "Nejedná se však o sběr ošacení", upozorňují organizátoři.

Odpovědný redaktor Milan Kovář