Od dnešního dne funguje dlouho připravovaná nová služba webu ChristNet.eu, kterou jsou Akce ChristNet.eu. Její smysl plyne z názvu - během času by měl být vytvořen přehledný a často aktualizovaný kalendář akcí, které probíhají po celé naší republice. Na Akcích ChristNet.eu může být zveřejněna informace o jakékoli akci související s křesťanstvím. Ať už se jedná o bohoslužby, poutě, primice, modlitební setkání, koncert, přednašku, tábor, víkendové setkání pořádané křesťanskou organizací, společné výlety, sportovní aktivity a mnohé další.

Nový systém umožňuje jak přímé vkládání akcí do databáze, tak – zejména při větším množství vkládaných záznamů – jejich vyplnění do připravené tabulky programu Microsoft Excel a odeslání jejich správkyni na adresu svobodova@christnet.eu. O zveřejnění se postará správkyně. "Tato metoda je vhodná zejména pro ty, kteří nemají k dispozici pevné připojení k internetu a za každou minutu musí draze platit," zdůvodňuje Pavel Brestovský, který má ChristNet.eu na starosti po technické stránce. "Nyní si stačí stáhnout malý soubor a potom v klidu bez nutného připojení vyplnit všechny požadované údaje. Samotné odeslání e-mailem je pak otázkou několika desítek placených vteřin," dodává.

Před vložením nové akce online přímo do databáze je potřeba se nejprve zaregistrovat a přihlásit. "Je to nutné zejména proto, abychom zmenšili možnost zneužití a také aby bylo zřejmé, kam se obrátit v případě nejasností. Celou proceduru se snažíme zjednodušit tím, že máme jen jednu databázi uživatelů, takže registrace z diskusí či odkazů funguje i v této nové části, navíc pokud se dotyčný přihlásí do akcí, může přejít do diskusí bez nutnosti dalšího přihlášení." upozorňuje Brestovský.

Zadavatelé také mají možnost online doplňovat a měnit nejen ty akce, které vložili přímo, ale i ty, jež zaslali správkyni. "Zajímavostí je také možnost jednoduchého vložení akce, která se pravidelně opakuje. Stačí ji zadat jednou a stanovit pro ni např. týdenní periodu, systém již automaticky zajistí zobrazení každý týden," doplňuje Brestovský.

Správu akcí bude mít stejně jako diskuse a odkazy na starosti Eva Svobodová, na niž je možné se obrátit v případě jakýchkoli problémů. Bude mít také na starosti, aby akce zaslané e-mailem byly do databáze vloženy co nejrychleji. "Bude to záležet na rozsahu využití této možnosti ze strany pořadatelů, zveřejnění bude ale rozhodně maximálně do týdne."

Nová služba nabízí pro uživatele jednoduché a rychlé vyhledávání akcí na jednotlivé dny nejbližšího týdne i složitější vyhledávání podle data, věku účastníků či zaměření akce.

"Jednoduché vkládání a vyhledávání by se mělo stát základem toho, že časem budou všechny důležité věci uvedené v Akcích ChristNet.eu a každý je tam také bude vyhledávat," uzavírá šéf ChristNet.eu Robert Němec.

Akce ChristNet.eu mají adresu http://akce.christnet.eu