Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nizozemskou Komenského cenu dostane Tomáš Halík, jako první z českých osobností

Domácí zpravodajství

Nizozemskou Komenského cenu dostane Tomáš Halík, jako první z českých osobností

ČTK / 11. 2. 2020 19:26

Nizozemskou Cenu Jana Amose Komenského pro rok 2020 obdrží český filozof a teolog Tomáš Halík. Ocenění se letos udílí podeváté, dosud ji nedostala žádná z českých osobností, většina držitelů jsou Nizozemci.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka zítra navštíví Institut Václava Klause

Vlastní zpráva / 11. 2. 2020 17:31

Kardinál Duka zítra navštíví Institut Václava Klause Pražský arcibiskup Dominik Duka zítra v odpoledních hodinách navštíví Institut Václava Klause. Podle tiskového mluvčího pražského arcibiskupství Stanislava Zemana se bude jednat o „přátelské setkání s prof. Václavem Klausem u příležitostí 10. výročí působení pana kardinála na Svatovojtěšském stolci“.

Domácí zpravodajství

Žalobce navrhl pro bývalého pražského imáma deset let vězení.

ČTK / 11. 2. 2020 13:40

Žalobce navrhl pro bývalého pražského imáma deset let vězení. Státní zástupce Marek Bodlák navrhl potrestat bývalého pražského imáma Samera Shehadeha deseti lety vězení. Podle jeho dnešní závěrečné řeči před pražským městským soudem se podařilo prokázat, že pomohl svému bratrovi Omarovi a jeho družce Fátimě Hudkové odejít do Sýrie a přidat se k teroristické organizaci An-Nusra. Zároveň podle žalobce s jejich přispěním poslal teroristické organizaci finanční prostředky vybrané ve sbírkách v Česku.

Domácí zpravodajství

Dnes je světový den nemocných. Biskupové navštíví nemocnice a hospice

ČTK, red. / 11. 2. 2020 12:19

Dnes je světový den nemocných. Biskupové navštíví nemocnice a hospice Připomínkou nemocných a trpících a možností vyjádřit solidaritu s nimi je Světový den nemocných. Vyhlásil ho papež Jan Pavel II. v roce 1993 a připadá na svátek Panny Marie Lurdské 11. února. Čeští a moravští biskupové navštíví nemocnice či hospice, které katolická církev provozuje i ty, které mají jinou správu, a budou sloužit eucharistii především za nemocné, lékaře, zdravotní sestry a ostatní zdravotnický personál

Domácí zpravodajství

Zemřel environmentální filosof Erazim Kohák. V Americe působil i jako pastor

ČTK, iROZHLAS.cz / 9. 2. 2020 22:36

Zemřel environmentální filosof Erazim Kohák. V Americe působil i jako pastor V sobotu zemřel český filozof Erazim Kohák. Bylo mu 86 let. Kohák se ve své práci zabýval zejména ekologickými tématy a byl aktivním členem řady environmentálních organizací. V Americe jeden čas působil i jako pastor.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)