Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Adam B. Bartoš dostal roční podmínku za protižidovský text v Polné

Domácí zpravodajství

Adam B. Bartoš dostal roční podmínku za protižidovský text v Polné

ČTK / 21. 10. 2016 12:39

Předsedovi Národní demokracie Adamu B. Bartošovi včera Okresní soud v Jihlavě potvrdil roční podmínku s odkladem na dva roky za protižidovský text v Polné. U někdejšího místopředsedy Ladislava Zemánka soud upustil od potrestání. Rozsudek není pravomocný, obhájce si ponechal lhůtu. Oba obžalovaní jsou podle soudkyně Terezy Jedličkové jako spolupachatelé vinni tím, že text, který předtím společně vytvořili, nechali u hrobu Anežky Hrůzové v Polné s úmyslem hanobit židovský národ a vyvolat vůči němu nenávist.

Domácí zpravodajství

Kněz Ladislav Heryán představil svou knihu Exotem na této zemi

ČTK / 19. 10. 2016 21:10

Kněz Ladislav Heryán představil svou knihu Exotem na této zemi V pražské Knihovně Václava Havla dnes salesiánský kněz a pedagog Ladislav Heryán představil svou knihu Exotem na této zemi. Publikace s podtitulem O božím milosrdenství je vyprávěním šestadvaceti příběhů lidí často z okrajových vrstev společnosti. Mísí se v nich biblická podobenství s realitou současného světa.

Domácí zpravodajství

Zeman: Dojem, že Hermanovo stanovisko sdílí vláda, by byl mylný, proto prohlášení čtyř

ČTK / 19. 10. 2016 21:05

Zeman: Dojem, že Hermanovo stanovisko sdílí vláda, by byl mylný, proto prohlášení čtyř Podle prezidenta Miloše Zemana mohl po úterním setkání ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s dalajlamou vzniknout dojem, že jeho stanovisko je stanoviskem vlády. Zeman byl mezi čtyřmi nejvyššími ústavními činiteli, kteří v úterý večer vydali prohlášení, podle něhož by bylo nešťastné, aby byla setkání politiků kýmkoliv vnímána jako výraz změny oficiální politiky vzhledem k Číně.

Domácí zpravodajství

Sněmovna odsoudila rezoluci UNESCO o svatých místech v Jeruzalémě

ČTK / 19. 10. 2016 21:02

Sněmovna odsoudila rezoluci UNESCO o svatých místech v Jeruzalémě Sněmovna dnes ostře odsoudila rezoluci Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) k památkám ve východním Jeruzalémě, kterou navrhly arabské země a která podle Izraele opomíjí tisíciletý vztah Židů k Jeruzalému. Vláda by měla podle dnešního usnesení využít všech příležitostí k vyjádření záporného postoje Česka a protestovat proti politizaci UNESCO.

Ze světa

Karmelitky z Aleppa: Mezinárodní společenství se bude zodpovídat Bohu

radiovaticana.cz/red. / 19. 10. 2016 9:32

Karmelitky z Aleppa: Mezinárodní společenství se bude zodpovídat Bohu Karmelitky žijící v Aleppu  apelují na okamžité ukončení bombardování a ostřelování tohoto zmučeného města. Zdůrazňují zároveň, že informace o tom, co se v Sýrii děje, předávané světovými médii, by měly být daleko objektivnější.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)