Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zasedá synoda starokatolické církve

Domácí zpravodajství

Zasedá synoda starokatolické církve

starokatolici.cz / 18. 10. 2019 22:29

Ve dnech 17. – 19. října se v Bystřici pod Hostýnem koná 50. synoda Starokatolické církve v ČR. Delegáti a delegátky z řad věřících i duchovních reprezentující jednotlivé farnosti budou projednávat změny ústavy umožňující efektivnější fungování církve či recepci ekumenických dokumentů s Římskokatolickou církví a lutherskou Švédskou církví. Na pořadu synody jsou ale také otázky financování církve či víry a lidské sexuality.

Domácí zpravodajství

Tomáš Halík obdržel nejvyšší německé vyznamenání

Vlastní zpráva / 18. 10. 2019 17:24

Tomáš Halík obdržel nejvyšší německé vyznamenání Prezident Spolkové republiky Německo Frank-Walter Steinmeier, udělil prof. Tomáši Halíkovi za zásluhy o česko-německé smíření a dlouholetou angažovanost za spravedlivou občanskou společnost a dialog mezi národy a náboženstvími Kříž za zásluhy 1. třídy Záslužného řádu Spolkové republiky Německo.

Domácí zpravodajství

Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma z podpory terorismu

ČTK / 18. 10. 2019 11:45

Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma z podpory terorismu Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma Samera Shehadeha, jeho bratra a švagrovou z podpory terorismu. Hrozí jim pět až 15 let vězení, uvedl server SeznamZprávy.cz. Žalobce Marek Bodlák z Vrchního státního zastupitelství v Praze o případné obžalobě rozhodne do tří týdnů.

Domácí zpravodajství

Katolíci, protestanti a židé společně varují před zneužitím legislativní moci státu

ČTK/red / 16. 10. 2019 15:28

Katolíci, protestanti a židé společně varují před zneužitím legislativní moci státu Za velmi nebezpečné označilo ve společném prohlášení několik církevních subjektů možné zneužití legislativní moci státu proti jinému subjektu. Tím se podle Ekumenické rady církví, České biskupské konference a Federace židovských obcí stal pokus vlády dodatečně zavést daň na finanční náhrady vyplácené církvím v rámci majetkového vyrovnání.

Domácí zpravodajství

Babiš: Církevní restituce jsou předražené o 54 mld, příjmy se mají danit

ČTK / 16. 10. 2019 14:56

Babiš: Církevní restituce jsou předražené o 54 mld, příjmy se mají danit Premiér Andrej Babiš (ANO) trvá na tom, že církevní restituce byly předražené o 54 miliard korun. Ústavní soud, který se v úterý postavil proti zdanění finančních náhrad církvím, podle něj záležitost posuzoval jen z právní stránky. Babiš dnes novinářům řekl, že se příjmy mají danit.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)