Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Setkání evangelické liturgické iniciativy se uskuteční v bývalém klášteře v Táboře

Domácí zpravodajství

Setkání evangelické liturgické iniciativy se uskuteční v bývalém klášteře v Táboře

Vlastní zpráva / 7. 10. 2019 15:12

Křesťanská iniciace bude tématem setkání evangelické liturgické iniciativy v Táboře. Setkání se uskuteční v pátek 25. října. Hlavním tématem setkání bude téma uvedení do křesťanského života. Účastníci budou diskutovat o křtu, konfirmaci (evangelická obdoba biřmování) a večeři Páně (eucharistii).

Domácí zpravodajství

V katolických kostelech se dnes sčítali účastníci bohoslužeb

ČTK / 6. 10. 2019 23:39

V katolických kostelech se dnes sčítali účastníci bohoslužeb Katolická církev dnes v České republice sčítala návštěvníky bohoslužeb. Poslední sčítání v českých, moravských a slezských kostelech bylo před pěti lety. Podle tehdejších údajů navštěvovalo nedělní mše pravidelně přes 400.000 lidí.

Ze světa

Ve Vatikánu začíná synoda o Amazonii, má řešit i svěcení ženatých mužů

ČTK, red, kb / 6. 10. 2019 19:27

Ve Vatikánu začíná synoda o Amazonii, má řešit i svěcení ženatých mužů Ve Vatikánu dnes začíná biskupská synoda zaměřená na situaci katolické církve v oblasti Amazonie, během níž budou biskupové a další účastníci synody debatovat mimo jiné o ekologických otázkách, ale i o možnosti kněžského svěcení pro ženaté muže. Shromáždění římskokatolických biskupů svolané papežem Františkem, předcházela řada setkání v Amazonii samé.

Ze světa

Papež uvedl do úřadu 13 nových kardinálů, včetně rodáka z Brna Michaela Černého

ČTK / 5. 10. 2019 20:28

Papež uvedl do úřadu 13 nových kardinálů, včetně rodáka z Brna Michaela Černého Papež František dnes slavnostně uvedl do úřadu 13 nových kardinálů. Je mezi nimi i kanadský jezuita Michael Czerny, který se v roce 1946 narodil v Československu. Mezi novými kardinály mimo jiné odborníci na dialog s islámem a muži naslouchající migrantům, napsala agentura AFP.

Ze světa

Papež otevřel cestu k blahořečení polského kardinála Wyszyńského

ČTK / 4. 10. 2019 22:31

Papež otevřel cestu k blahořečení polského kardinála Wyszyńského Papež František uznal zázrak připisovaný někdejšímu polskému kardinálovi Stefanu Wyszyńskému, čímž otevřel cestu k blahořečení tohoto duchovního. Včera o tom informoval Vatikán. Kdy a kde se přesně církevní obřad spojený s beatifikací bude konat, zatím není jasné. Poláci si Wyszyńského velmi váží především za jeho postoje za komunistického režimu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)