Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Američan zabitý domorodci je chtěl obrátit na křesťanství

Ze světa

Američan zabitý domorodci je chtěl obrátit na křesťanství

ČTK / 22. 11. 2018 21:20

Mladý Američan, kterého minulý týden zabili příslušníci izolovaného indického kmene Sentinelců, chtěl mezi nimi šířit křesťanství. Poznámky o smyslu výpravy na odlehlý ostrov Severní Sentinel, který je součástí indického souostroví Andamany a Nikobary, byly nalezeny v deníku amerického občana.

Domácí zpravodajství

Katolická církev měla loni výdaje 6 mld. Kč, výnosy 4,5 mld. Kč

ČTK / 22. 11. 2018 21:04

Katolická církev měla loni výdaje 6 mld. Kč, výnosy 4,5 mld. Kč Celkové výdaje katolické církve loni překročily šest miliard korun. Šlo především o náklady na lesní hospodaření, zaměstnance a opravy. Výnosy ze všech činností církve činily 4,5 miliardy korun. Na své hlavní poslání, tedy duchovní činnost, katolická církev loni použila 2,9 miliardy korun.

Ze světa

Pákistánská křesťanka Asia Bibi chce odejít na Západ

ČTK / 20. 11. 2018 18:58

Pákistánská křesťanka Asia Bibi chce odejít na Západ Pákistánská křesťanka Asia Bibiová, která byla nedávno zproštěna obvinění z rouhání a po intervenci pákistánského nejvyššího soudu z konce října propuštěna z vězení, chce opustit Pákistán a odejít na Západ. Řekl to dnes novinářům ve Frankfurtu nad Mohanem právní zástupce Bibiové Saif Mulúk.

Domácí zpravodajství

Během bohoslužby zazněla omluva obětem sexuálního zneužívání v katolické církvi

Vlastní zpráva / 19. 11. 2018 9:07

Během bohoslužby zazněla omluva obětem sexuálního zneužívání v katolické církvi

Po bohoslužbě byli její účastníci pozváni do přilehlého sálu, kde kněz Marek František Drábek a sestra Theresien Martina Bartoňová stručně představili problematiku sexuálního zneužívání. Mimo jiné zaznělo, že s ohledem na statistiky zneužitých v dětství je velmi pravděpodobné, že se v okolí s těmito lidmi setkáváme. Proto je velmi důležité, mít tuto skutečnost na paměti a téma nezlehčovat.

Domácí zpravodajství

Do Prahy přiletí nový papežský nuncius

ČTK / 17. 11. 2018 0:13

Do Prahy přiletí nový papežský nuncius Nový apoštolský nuncius pro Českou republiku arcibiskup Charles Daniel Balvo přijede do Prahy příští týden. Ve čtvrtek 22. listopadu ho na Letišti Václava Havla přivítá pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Na nového zástupce Vatikánu se v Česku čeká také proto, že začne vybírat kandidáty na možného nástupce Duky v pozici pražského arcibiskupa.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)