Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřel teolog a dlouholetý děkan husitské fakulty Zdeněk Kučera

Domácí zpravodajství

Zemřel teolog a dlouholetý děkan husitské fakulty Zdeněk Kučera

ČTK, CČSH / 15. 6. 2019 11:01

Ve věku 89 let dnes zemřel významný teolog, duchovní Církve československé husitské a dlouholetý děkan Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Zdeněk Kučera. ČTK to oznámil Jiří Vaníček z Ústřední rady Církve československé husitské.

Domácí zpravodajství

Senátoři STAN podali návrh na zrušení zdanění restitucí. Vláda rozhodne, zda se vstoupí do řízení

ČTK / 13. 6. 2019 23:15

Senátoři STAN podali návrh na zrušení zdanění restitucí. Vláda rozhodne, zda se vstoupí do řízení Senátorský klub Starostů a nezávislých (STAN) podal návrh na zrušení zákona o zdanění církevních restitucí Ústavnímu soudu. Podepsalo jej všech 19 senátorů klubu. Už dříve podnět ke zrušení zákona podalo přes 40 senátorů z KDU-ČSL, ODS a dalších klubů a také poslanci. 

Domácí zpravodajství

Židovské obce kritizují nominaci Michaela Semína do Rady ČTK

ČTK / 13. 6. 2019 0:24

Židovské obce kritizují nominaci Michaela Semína do Rady ČTK Federace židovských obcí kritizovala část sněmovních stran za snahu zvolit činovníka spolku Akce D.O.S.T Michala Semína do Rady ČTK. Semín podle ní vystupuje antijudaisticky a dohled nad veřejnoprávní tiskovou agenturou by neměl být svěřován lidem s fundamentalistickým viděním světa. Semín na dotaz ČTK uvedl, že z teologického hlediska je k židovství kritický, je ale stoupencem náboženské snášenlivosti a ve veřejném působení je motivován pozitivními postoji.

Ze světa

Papež František chce navštívit Irák, šlo by o první návštěvu

ČTK / 12. 6. 2019 0:15

Papež František chce navštívit Irák, šlo by o první návštěvu Papež František dnes řekl, že chce příští rok navštívit Irák. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že by šlo o první papežskou návštěvu této blízkovýchodní země.

Ze světa

Katolická církev v USA zaplatila lobbistům přes 10 milionů dolarů

ČTK / 10. 6. 2019 11:06

Katolická církev v USA zaplatila lobbistům přes 10 milionů dolarů Katolická církev ve Spojených státech zaplatila lobbistům mezi lety 2011 a 2018 10,6 milionu dolarů (téměř 241 milionů korun) s cílem předejít budoucím žalobám kvůli sexuálnímu zneužívání, kterého se měli dopustit její představitelé. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)