Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež označil svobodu médií za důležitý indikátor

Ze světa

Papež označil svobodu médií za důležitý indikátor "zdraví státu"

ČTK / 20. 5. 2019 18:36

Papež František vyzval novináře, aby se vyhýbali falešným zprávám a aby se zabývali lidmi, kteří jsou v těžké situaci, ale už jim není věnována pozornost. Při sobotním setkání se zahraničními zpravodaji ve Vatikánu také vzdal čest novinářům, kteří zemřeli při výkonu své práce, a zdůraznil, že svoboda médií je indikátor toho, v jakém stavu se daná země nachází.

Domácí zpravodajství

Zasedal synod ČCE. Biskup Holub ocenil demokratické vedení evangelické církve

Vlastní zpráva / 18. 5. 2019 11:19

Zasedal synod ČCE. Biskup Holub ocenil demokratické vedení evangelické církve V budově Autoklubu České republiky v pražské Opletalově ulici zasedá od 16. do 18. května synod Českobratrské církve evangelické. Synod se koná jednou ročně, na programu jsou jednání týkající se vyznání, chodu i správy církve. Synod pozdravil i biskup Holub, který ocenil demokratické principy správy evangelické církve

Domácí zpravodajství

KDU-ČSL dokončuje stížnost kvůli zdanění náhrad církvím. Výborný kritizuje samostatný postup STAN

ČTK / 17. 5. 2019 9:30

KDU-ČSL dokončuje stížnost kvůli zdanění náhrad církvím. Výborný kritizuje samostatný postup STAN Lidovci nasbírali 38 senátorských podpisů pod ústavní stížnost kvůli zákonu o zdanění finančních náhrad za majetek nevydaný církvím v restitucích. Podání podpořili kromě senátorů KDU-ČSL zástupci ODS, ČSSD a klubu Senátor 21, řekl  novinářům předseda KDU-ČSL Marek Výborný.

Ze světa

Papež povozil uprchlické děti v papamobilu

ČTK / 17. 5. 2019 9:23

Papež povozil uprchlické děti v papamobilu Papež František  u příležitosti každotýdenního setkávání s věřícími povozil na Svatopetrském náměstí osm uprchlických dětí ve svém papamobilu. Informovala o tom agentura DPA, podle níž bylo toto gesto určeno zejména italské protiimigračně naladěné vládě.

Ze světa

Rakouský parlament schválil zákaz šátků na základních školách

ČTK / 16. 5. 2019 12:31

Rakouský parlament schválil zákaz šátků na základních školách Rakouská Národní rada včera večer schválila kontroverzní zákaz nošení šátků zahalujících velkou část hlavy u žáků základních škol. Informovala o tom agentura APA, podle níž je pravděpodobné, že zákon bude napaden u ústavního soudu. Pro normu hlasovali poslanci obou stran vládní koalice, tedy Rakouské lidové strany (ÖVP) a Svobodné strany Rakouska (FPÖ).

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)