Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Průzkum: Rozdíly mezi východem a západem EU ohledně náboženství a tolerance

Ze světa

Průzkum: Rozdíly mezi východem a západem EU ohledně náboženství a tolerance

ČTK / 30. 10. 2018 7:13

Ač je železná opona, která dlouho rozdělovala Evropu dávno minulostí, hranice mezi východní a západní Evropou, pokud jde o toleranci vůči muslimům či homosexuálům, je stále patrná. Uvádí to ve včera zveřejněném průzkumu americký institut Pew Research Center.

Ze světa

V americkém Pittsburghu zabil střelec v synagoze 11 lidí, pak se vzdal

ČTK, ZTIS / 27. 10. 2018 21:34

V americkém Pittsburghu zabil střelec v synagoze 11 lidí, pak se vzdal Jedenáct lidí dnes zabil v synagoze v Pittsburghu v americkém státě Pensylvánie střelec, který před krveprolitím dával najevo nenávist k židům. Informovali o tom představitelé místních úřadů. Šest lidí bylo zraněno, včetně čtyř zasahujících policistů. Postřelený útočník se po zásahu policie vzdal.

Domácí zpravodajství

Církev československá husitská slaví 100. výročí vzniku republiky

CČSH / 27. 10. 2018 15:43

Církev československá husitská slaví 100. výročí vzniku republiky V neděli 28. října se koná v Hradci Králové slavnostní bohoslužba k 100. výročí republiky vedená patriarchou Tomášem Buttou a královéhradeckým biskupem Pavlem Pechancem. I na dalších místech České republiky pořádá Církev československá husitská bohoslužby věnované tomuto výročí a s místními samosprávami a ekumenou se podílí na řadě akcí. MAgazín Christnet o oslavách informoval patriarcha Tomáš Butta. Církev československá husitská se také připravuje na 100. výročí svého vzniku v roce 2020.

Ze světa

Irská zpěvačka Sinéad O´Connorová konvertovala k islámu

Vlastní zpráva / 26. 10. 2018 21:22

Irská zpěvačka Sinéad O´Connorová konvertovala k islámu Irská zpěvačka Sinéad O´Connorová oznámila, že konvertovala k islámu. Na svém twitterovém účtu uvedla, že přijala arabské jméno Šuhadá. O´Connorová, která se proslavila hlavně hitem Nothing Compares 2 U z roku 1990, poděkovala ostatním muslimům za podporu.

Ze světa

V Barmě se podle vyšetřovatele OSN nadále odehrává genocida

ČTK, kir, mn / 25. 10. 2018 16:39

V Barmě se podle vyšetřovatele OSN nadále odehrává genocida Genocida muslimské menšiny Rohingů v Myanmaru (Barmě) pokračuje a vláda dává stále více najevo, že nemá zájem o vybudování plně fungující demokracie, prohlásil vyšetřovatel OSN před předáním své zprávy Radě bezpečnosti OSN. Za práva pro Rohingy se zasazoval i papež František při své loňské návštěvě v Myanmaru.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)