Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Georg Ratzinger: Benedikt XVI. hodlá dožít v Římě

Ze světa / vlu / ČTK / 11. února 2013 17:55

Berlín - Starší bratr papeže Benedikta XVI. Georg Ratzinger věděl již několik měsíců o tom, že hlava římskokatolické církve vážně uvažuje o svém odchodu z funkce kvůli pokročilému věku. Pro zbytek světa, včetně papežových spolupracovníků ve Vatikánu, bylo ale velkým překvapením dnešní oznámení Benedikta XVI., že papežský úřad opustí 28. února.

"Vím už několik měsíců, že se to (demise) chystá," řekl Georg Ratzinger telefonicky agentuře AFP. Zároveň dodal, že 85letý Benedikt XVI. hodlá dožít v Římě.

"Považuji jeho rozhodnutí za správné," dodal 89letý Georg, který je také knězem. Za "obecně kladné" označil to, že papež předá žezlo někomu mladšímu. Podle Gerge Ratzingera papeže "jeho věk už zatěžoval" a to již nešlo skloubit s povinnostmi vysokého úřadu.

O papežově plánu podle vatikánského mluvčího nevěděli ani nejbližší spolupracovníci, proto prý celý Vatikán zažívá velký šok. "Přišlo to jako blesk z čistého nebe," uvedl bývalý vatikánský státní sekretář, kardinál Angelo Sodano. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)