Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve vatikánském klášteře Mater Ecclesiae se již zařizuje budoucí bydliště Benedikta XVI.

Ze světa / MiH / ČTK / 13. února 2013 8:47

Vatikán - Z odstupujícího papeže Benedikta XVI. podle jeho bratra Georga Ratzingera nikdy nebude úplný důchodce. Údajně bude nadále pracovat. Rychleji, než se očekávalo, pak prý postupuje zařizování budoucího bydliště Benedikta XVI. ve vatikánském klášteře Mater Ecclesiae.

"Nebude z něj úplný důchodce," řekl dnes agentuře DPA devětaosmdesátiletý Georg Ratzinger v bavorském Řezně. "Jenom čekat, jak míjí dny, to určitě dělat nebude," ujišťuje bratr pětaosmdesátiletého papeže. Benedikt XVI. svou rezignaci překvapivě oznámil v pondělí. Zdůvodnil to nalomeným zdravím. Mezitím prý utěšeně postupují přípravy stěhování bavorského rodáka Benedikta XVI. do budoucího bydliště ve vatikánském klášteře. "Byt už se zařizuje," prozradil Georg Ratzinger. Objekt se nyní přestavuje na "byt papeže na penzi", říká.

Ve svém novém bydlišti by se měl dosluhující papež, bývalý profesor teologie Joseph Ratzinger, dále věnovat vědecké práci. "Zařizují mu malou pracovnu," řekl dále někdejší šéf chlapeckého chrámového sboru v Řezně Georg Ratzinger. Do nového působiště si jeho bratr údajně vezme i čtyři sestry z katolického společenství Memores Domini. Ty se staraly o papežovu domácnost i v Apoštolském paláci. Benedikt se ale napříště bude muset obejít bez svých komoří. "Doufám, že v budoucnu na sebe budeme mít víc času," věří Georg Ratzinger. "Určitě dostanu vlastní pokoj," je přesvědčen. Stejně tomu prý bylo při jeho návštěvách u papeže v Apoštolském paláci.

 Bezprostředně poté, co Benedikt XVI. opustí úřad, přechodně se ubytuje v papežském letním sídle Castel Gandolfo nedaleko Říma. Do nového bydliště by se mohl po jeho rekonstrukci nastěhovat možná už v polovině dubna. Mezitím si vatikánští hodnostáři lámou hlavu nad tím, jak budou pensiovaného papeže oslovovat, protože za posledních téměř 600 let žádný papež svatý stolec dobrovolně neopustil. "Těžko si lze představit, že bychom mu říkali kardinál," řekl dnes vatikánský mluvčí Federico Lombardi. "Snad emeritní biskup římský," navrhuje. Lombardi zdůraznil, že nynější papež není kardinál, a také se nebude účastnit volby svého nástupce.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)