Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Izraelský prezident navštívil papeže, pozval ho do Jeruzaléma

Ze světa / juml / ČTK / 30. dubna 2013 16:44

Vatikán - Izraelský prezident Šimon Peres pozval nového papeže Františka do Jeruzaléma. Vůdce židovského státu se dnes s hlavou katolické církve setkal ve Vatikánu. Jak poznamenala agentura Reuters, oba Františkovi předchůdci, Benedikt XVI. i Jan Pavel II., Svatou zemi i palestinská území v roce 2009, respektive 2000 navštívili.

"Očekávám vás v Jeruzalémě. Nejen já, ale i izraelský lid," uvedl po setkání na adresu papeže Peres. S Františkem jednal půl hodiny v soukromí za zdmi Apoštolského paláce. Izraelský prezident zároveň papeže požádal, aby "se modlil za nás všechny", a řekl mu, že se za něj rovněž bude modlit během své středeční cesty do městečka Assisi, kde navštíví hrob svatého Františka. Právě po něm si nový pontifik zvolil své jméno. Peres papežovi přivezl jako dar Jeruzalémskou bibli v hebrejštině a v angličtině se vzkazem: "Jeho svatosti papeži Františkovi, aby byl úspěšný ve všem co dělá a kamkoli pojede."

Papež František během svého velikonočního poselství vyzval k míru mezi Izraelci a Palestinci. Po dnešní schůzce uvedl, že by si přál "brzké znovuobnovení rozhovorů" mezi oběma znepřátelenými skupinami. Doufá, že rozhovory vyústí v "přátelskou dohodou, která přispěje k míru a stabilitě v regionu".

Kdy by se cesta do Jeruzaléma mohla uskutečnit, zatím není jasné. Nejspíš ale ne v tomto roce. Vatikánský mluvčí Federico Lombardi nedávno prohlásil, že papež má letos v plánu odcestovat pouze na Světové dny mládeže v brazilském Rio de Janeiro.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)