Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Bývalý papež Pavel VI. bude prohlášen za blahoslaveného

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 6. května 2014 18:01
Bývalý papež Pavel VI. bude prohlášen za blahoslaveného

Papež Pavel VI.
Autor: vatican.va / Wikimedia Commons

Vatikán - Na cestě k prohlášení za svatého je další bývalý papež. Vatikán dnes informoval, že Pavel VI. by měl být v říjnu prohlášen za blahoslaveného, neboť mu byl uznán zázrak. Vatikánská Kongregace pro blahořečení a svatořečení oznámila, že Pavel VI. vykonal zázrak u nevysvětlitelného uzdravení nenarozeného dítěte.

Očekává se tak, že Pavel VI, který byl papežem od roku 1963 až do své smrti v roce 1978, bude blahořečen 19. října.

Prohlášení za blahoslaveného neboli beatifikace je druhým stupněm kanonizačního procesu, tedy prohlášení za svatého v římskokatolické církvi. Ta se tak zaručuje za to, že daná osoba je v nebi. V této fázi už jí může být zasvěcen kostel či oltář.

Vatikán se v poslední době vůbec výrazněji zaměřil na rychlé svatořečení světově významných římskokatolických duchovních osobností.

Koncem dubna Papež František před zaplněným Svatopetrským náměstím ve Vatikánu prohlásil za svaté dva ze svých předchůdců - Jana Pavla II. a Jana XXIII. Obřadu, který byl označen za jednu z nejvýznamnější událostí novodobých dějin katolické církve, byl přítomen emeritní papež Benedikt XVI., který na svůj úřad loni ze zdravotních důvodů rezignoval.

Janu Pavlovi II. trvala cesta ke svatořečení pouhých osm let od jeho smrti, Jan XXIII. naopak musel čekat půl století.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)