Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Džihádisté v Mosulu zavraždili muslimského intelektuála, který se zastal křesťanů

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 23. července 2014 9:19
Džihádisté v Mosulu zavraždili muslimského intelektuála, který se zastal křesťanů

Ilustrační foto - Uprchlíci v severním Iráku (19. června 2014)
Autor: facebookový profil autora / Patrik Kajzer /fotoreporter TV Prima

Mosul - Internetové stránky chaldejské církve v Iráku www.ankawa.com zveřejnily zprávu o případu muslimského profesora Mahmouda Al Asaliho z katedry pedagogiky na univerzitě v Mosulu, kterého zavraždili teroristé, protože se zastal tamějších křesťanů.

Džihádisté tzv. Islámského státu Iráku a Levanta stanovili výši daně, kterou má na území, jehož se zmocnili, měsíčně platit každý, kdo není muslimského vyznání. Kdo nezaplatí 450 dolarů, je nucen jejich území opustit. Profesor Mahmoud Al Asali měl odvahu otevřeně vystoupit proti tomuto postupu džihádistů a byl v neděli v Mosulu zavražděn.

Irácký univerzitní profesor, jak sděluje web chaldejské církve, věděl velmi přesně, co riskuje. V nedalekém syrském městě Raqqa, kde se teroristické hnutí Islámského státu chopilo moci již před rokem, totiž došlo k mnoha podobným případům. Profesor Mahmoud Al Asali řekl jen tolik, že donucovací metody džihádistů odporují učení islámu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)