Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Argentině vznikne celovečerní film o papeži Františkovi

Ze světa / vlu / ČTK / 6. prosince 2014 22:22
V Argentině vznikne celovečerní film o papeži Františkovi

Papež František
Autor: Facebook.com / Don Guido Marini

Vatikán - Španělský režisér Beda Docampo Feijóo má příští rok v Argentině zahájit natáčení celovečerního filmu o životě Jorgeho Bergoglia, nynějšího papeže Františka. Podle agentury AFP film zahrne období od dětství Bergoglia až po jeho zvolení hlavou římskokatolické církve. Hlavní role se má zhostit argentinský herec Darío Grandinetti.   

Natáčení filmu má začít v lednu a postupně se bude točit v Buenos Aires, Madridu a Římě, uvedla produkční společnost Pampa Films. Scénář je inspirován životopisem, který napsala novinářka argentinského deníku La Nación Elisabetta Piquéová.

Pětapadesátiletý Grandinetti si zahrál zhruba ve třicítce filmů a v Evropě je známý díky účinkování ve filmu Mluv s ní od španělského režiséra Pedra Almodóvara. Ten ho obsadil do role přítele toreadorky Lydie, která je v komatu.

V jiném filmu si Grandinetti zahrál další významnou argentinskou osobnost, někdejšího závodníka Formule 1 Juana Manuela Fangia.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)