Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Do první církevní školky na Karlovarsku nesmí kvůli účelu evropské dotace německé děti

Domácí zpravodajství / kir / iDNES.cz / 19. března 2015 20:03
Do první církevní školky na Karlovarsku nesmí kvůli účelu evropské dotace německé děti

Ilustrační foto
Autor: archiv Magazinu Christnet.cz

Praha - První církevní mateřská škola v Karlovarském kraji se v září otevře v Chebu. Objekt pro čtyři desítky dětí vyrůstá v zahradě evangelické fary v ulici 26. dubna. Podle Olgy Mutlové z Diakonie Českobratrské církve evangelické má nové zařízení doplnit nabídku mateřských škol ve městě.

„Protože se jedná o církevní školku, děti se formou krátkých pohádkových příběhů seznámí i s Biblí,“ vysvětlila ředitelka nové školy Iva Koubová.

Školka navíc nabídne výuku německého jazyka prostřednictvím rodilých mluvčí. Díky tomu, že bude celý objekt bezbariérový, otevře dveře například tělesně postiženým dětem nebo dětem se specifickými vzdělávacími potřebami. Pro ně tu bude k dispozici speciální pedagog.

Původně mělo zařízení sloužit i dětem z Německa. Plány na boření hranic ale pohřbila evropská dotace. „Tak jsme to zamýšleli. Proto se také projekt jmenuje Školka bez hranic. Pak ale vyšlo najevo, že peníze, které zřizovatel získal z evropských fondů, jsou určeny pouze na vzdělávání českých dětí. To znamená, že po určitou dobu nebudeme moci německým rodičům naši školku nabídnout,“ dodala Iva Koubová pro iDNES.cz.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)