Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež opět naléhal na svět, aby nepřehlížel pronásledování křesťanů

Ze světa / juml / ČTK / 6. dubna 2015 19:30
Papež opět naléhal na svět, aby nepřehlížel pronásledování křesťanů

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative commons

Vatikán - Papež František dnes opět vyzval mezinárodní společenství, aby podniklo kroky proti vyvražďování křesťanů v některých částech světa, a nepřehlíželo to. V proslovu k poutníkům a turistům na Svatopetrském náměstí se podle agentury AP rozhorlil nad osudem křesťanů, kteří jsou terčem islámských extremistů na Blízkém východě, v Africe a v Asii.

František vyzdvihl ty, kteří informují veřejnost o pronásledování křesťanů ve světě. Aniž navrhl konkrétní postup, vyzval ke "konkrétnímu zapojení a konkrétní pomoci při obraně a ochraně (křesťanských) sester a bratří, kteří jsou pronásledováni, vyháněni, zabíjení a stínáni pouze za to, že jsou křesťany".

"Jsou to naši dnešní mučedníci a je jich mnoho. Dá se říci, že jsou početnější než v prvních staletích (našeho letopočtu)," řekl papež.

"Doufám, že mezinárodní společenství nezůstane němé a nečinné před takovými nepřijatelnými zločiny, které představují znepokojivou erozi nejzákladnějších lidských práv. Upřímně doufám, že mezinárodní společenství to nebude přehlížet," řekl František z okna Apoštolského paláce.

Papež František již v neděli ve svém tradičním velikonočním poselství připomněl utrpení lidí v nynějších krizových oblastech světa od východní Ukrajiny přes Sýrii a Irák po africké země. Vybídl mimo jiné k modlitbám za oběti čtvrtečního masakru v Keni a také přivítal čerstvou rámcovou dohodu o íránském jaderném programu.

V poselství, po němž následovalo tradiční papežovo požehnání Městu a světu (Urbi et orbi), František především nabádal mezinárodní společenství, aby nezůstalo lhostejné k nesmírné humanitární tragédii a dramatické situaci velkého počtu uprchlíků v Sýrii a Iráku. Vybídl k modlitbám za "utichnutí hřmotu zbraní a obnovení dobrého soužití mezi různými skupinami" v těchto zemích.

 

Zaujala Vás tato zpráva? Sdílejte ji a šiřte dál...

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 127)