Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Patriarcha ruské církve si přeje, aby Ruska Gagarinová nevyhrála Eurovizi

Ze světa / vlu / ČTK / 22. května 2015 7:26
Patriarcha ruské církve si přeje, aby Ruska Gagarinová nevyhrála Eurovizi

Patriarcha Kirril
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Moskva/Vídeň - Patriarcha ruské pravoslavné církve Kirill si moc přeje, aby ruská zpěvačka Polina Gagarinová neuspěla v mezinárodní písňové soutěži Eurovize. Ruska je přitom považována za jednoho z favoritů sobotního finále ve Vídni. V případě jejího vítězství by se příští rok soutěž konala v Rusku, což by podle Kirilla do země přivedlo nežádoucí úpadkové jevy v západní kultuře.

"Je třeba podporovat ukolébavky, vlastenecké a duchovní písně. Potřebujeme své vlastní soutěže, musíme propagovat svoji kulturu, včetně jejího představování světu," řekl dnes podle agentury TASS patriarcha v Uljanovsku. Setkal se tam s účastníky hnutí "Pravoslavná iniciativa", kteří začali v Rusku organizovat písňové festivaly.

Patriarcha moskevský a celé Rusi se obává, že pakliže Gagarinová soutěž v rakouské metropoli vyhraje, příští rok přijede Eurovize do Ruska "společně s těmi vousatými zpěvačkami", které "vnucují to, co je v rozporu s naší kulturou".

Kirill tak narážel na vítězství "vousaté dámy" Conchity Wurst, tedy rakouského travesti zpěváka Thomase Neuwirtha, v loňském ročníku soutěže. Tento výsledek vyvolal velmi negativní reakce mezi ruskými politiky i představiteli církve, ale i u části veřejnosti.

Homosexualita přestala být v Rusku zločinem před 22 lety. Nicméně jiné než heterosexuální sklony jsou v zemi nadále vnímány nepříznivě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)