Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Duka: Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 6. září 2015 15:14
Kardinál Duka: Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím

Kardinál Dominik Duka
Autor: Wikipedia.org / Claude TRUONG-NGOC / Creative commons

Praha - Podle pražského arcibiskupa Dominika Duky tzv. Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím, protože nevěří v pravdu, nevěří v člověka, ani v nekonečné Boží milosrdenství, uvedl to v pátek na svém facebookovém profilu.

Ptejme se, kdo je pro současnou civilizaci člověk!

Kardinál na začátku svého krátkého komentáře upozorňuje, že se možná mnozí sledování lidských tragédií na Blízkém východě ptají: kde je Bůh, který má být Láskou?

"Stejně jako na někdejších evropských a tichomořských bojištích nemá člověk na dnešním Blízkém východě žádnou hodnotu. V jejich pojetí je jen pouhou nulou na cestě vesmírem, anebo jak řekl Jean Paul Sartre, pouhá mršina. Spíše se tedy ptejme, co - nebo lépe kdo - je pro současnou civilizaci člověk!,” odpovídá a pokračuje:

“Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím, protože stejně jako "nový" člověk Friedricha Nietzscheho, "nový" člověk Hitlera i Stalina nevěří v pravdu, nevěří v člověka, ani v nekonečné Boží milosrdenství. Jejich vskutku ateistický člověk nám ukazuje svou tvář bez Boha. Tvář bestie a ďábla," uzavírá Duka.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)