Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prezident vrací modrou knížku a jde bojovat do Sýrie. Kaplanem jednotky bude Duka

Domácí zpravodajství / mkir / Neparlamentnilisty.cz / 31. prosince 2015 23:17
Prezident vrací modrou knížku a jde bojovat do Sýrie. Kaplanem jednotky bude Duka

Ilustrační foto - Miloš Zeman v kostele
Autor: Tisk.cirkev.cz

Praha /Filipov / Sýrie - Prezident Zeman se rozhodl vrátit modrou knížku a půjde bojovat proti Daesh /tzn. „ti kdo rozsévají svár – pozn.red./. „ Zdůrazňují, Daesh, ne proti tzv. Islámskému státu. To je zcela falešný umělý název. Ta organizace nemá s Islámem nic společného. O Vánocích jsme o tom přemýšleli s docentem Konvičkou, který se též na můj návrh rozhodl přejmenovat svůj Blok proti Islámu na Blok proti Daesh“, uvedl Zeman krátce před silvestrovskou půlnocí exklusivně pro Christnet.

„Nemohl jsem zůstat jen u slov ze svého vánočního poselství, když jsem kritizoval mladé může ze Sýrie za to, že nevezmou do rukou zbraně a utíkají do Evropy. Rozhodl jsem se jim jít přikladem", dodal prezident, který se prý podle mluvčího Ovčáčka ve skrytu duše trochu stydí, že jako mladík s modrou knížkou nezvedl v roce 1968 zbraň proti sovětským okupantům a tak jako většina občanů ustrnul v nastupující normalizaci.

Dukova diplomacie slaví úspěchy

Není zcela zřejmě, co vedlo prezidenta k tak radikálnímu obratu. Podle všeho však jde o první ovoce dokonalé diplomacie kardinála Duky, který začal na prezidenta působit již při listopadové bohoslužbe v Lánech. Kardinál se též rozhodl, že bude v prezidentově jednotce působit jako kaplan. Styk s veřejností jednotce zajistí PR odbornice a prezidentská kandidátka Jana Bobošíková. Bobošíkovová se nedávno stala předsedkyní Lidické buňky organizace Českého svazu bojovníků za svobodu. Spolupráci s Bobošíkovou pak domluvil Duka, který je též členem této buňky.

Podle armádních zdrojů se očekává, že se prezident a Jana Bobošíková spolu s kardinálem Dukou zúčastní i noční bohoslužby díkuvzdání na poutním místě ve Filipově na Šluknovsku za 70 let existence česko – německého sdružení  Ackermann-Gemeinde (AG). Sdružení po válce založili němečtí uprchlíci ze Sudet. Bohoslužba se koná v noci 13. ledna od 4. hodin ráno a její součástí by mělo být i vyslání prezidentovy jednotky do boje. Noční hodina má zdůraznit pokaní zúčastněných.

Prezident pojede za krajany do Bavor, Bohošíková chce v Sýrii číst Oráče z Čech

Podle znalců hradního prostředí a sekretáře kardinála Martina Bádala se tak zdá, že Dukovo diplomatické úsilí slaví velké úspěchy. Prezident prý po návratu ze Sýrie dokonce plánuje i návštěvu setkání německých krajanů v Bavorsku, Sudetoněmeckého domu v Mnichově  a vystoupení v bavorském parlamentu. Jana Bobošíková se pak rozhodla, že již nebude podnikat spanilé jízdy proti německým památníkům v pohraničí a chystá se v Sýrii ve volných chvílích studovat dílo Jana ze Žatce německého rodáka ze západních Čech a notáře Nového Města Pražského, který žil ve 14. století. Podle jeho spisu  „Ackermann aus Böhmen“/„Oráč z Čech“ je odvozen název spolku AG.

Starokatolík do Arcibiskupského paláce?

Spekuluje se již také o tom, kdo by kardinála Duku nahradil, v případě, že by padl v boji a Pán všehomíra si ho povolal do nebeského vojska. Vzhledem k tomu, že v roce 2016 musí ze své funce odejít starokatolický biskup Dušan Hejbal, který již před rokem dosáhl závazného věku 65 let, je možné, že by se Hejbal mohl přestěhovat do Arcibiskupského paláce. Římští katolíci mají totiž hranici pro odchod do emeritury o deset let vyšší, než si stanovili starokatolíci.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)