Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Praze začíná třídenní sjezd Svědků Jehovových

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 28. července 2017 13:30
V Praze začíná třídenní sjezd Svědků Jehovových

Ilustrační foto: Shromáždění Svědků Jehovových v Sále Království
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Praha - V Praze dnes začíná třídenní regionální sjezd Svědků Jehovových, potrvá do neděle. Program v holešovické Tipsport Areně zahrnuje proslovy, společné modlitby, zpívání, studium bible, filmové projekce nebo tradiční křest. V neděli je připravena biblická přednáška pro veřejnost nazvaná Neztrácejte naději.

Hlavním smyslem pravidelných sjezdů Svědků Jehovových bývá upevnění ve víře a poučení z bible. Ke křtu přijímají jen dospělé, kteří za sebou mají delší studium bible. Pokřtěním dá podle nich člověk veřejně najevo, že chce bohu sloužit. Letošní setkání v hlavním městě se koná pod heslem Nevzdávej se.

Příslušníky této náboženské společnosti veřejnost zná díky dvojicím, které oslovují lidi na ulicích, zvoní u dveří domácností nebo nabízejí na frekventovaných místech ve městech své tiskoviny. Věří ve stejného boha jako křesťané, ale pracují s rozdílnou teologií. Jsou například přesvědčeni o tom, že Vánoce jsou pohanské svátky, a neslaví je. Odmítají také transfuze krve či vojenskou službu. Preferují aktivní používání božího jména ve tvaru Jehova.

Společnost se zrodila z kroužku lidí studujících bibli podle témat v letech 1870 až 1879 ve Spojených státech, odkud se rozšířila do zbytku světa. Od roku 1931 začala působit pod současným názvem Svědkové Jehovovi. Svou víru a činnost nepovažují za novou, ale za obnovení křesťanství 1. století. Celosvětově mají více než osm milionů aktivních členů a odhadem dvojnásobek lidí se k této víře hlásí, v Česku je podle dostupných údajů zhruba 14.000 až 16.000 Svědků Jehovových.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)