Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kim Čong-un by rád přivítal papeže na návštěvě Severní Koreje

Ze světa / kir / ČTK / 9. října 2018 14:03
Kim Čong-un by rád přivítal papeže na návštěvě Severní Koreje

Ilustrační foto: Setkání představitelů Jižní a Severní Koree v dubnu 2018 v Mírovém domě na hranici obou zemí
Autor: Wikipedie.org / Wikipedie Commons

Soul -

Severokorejský vůdce Kim Čong-un zve papeže Františka na návštěvu Pchjongjangu. Podle agentury Reuters to dnes oznámil úřad jihokorejského prezidenta.

"Předseda Kim uvedl, že pokud papež navštíví Pchjongjang, vřele ho přivítá," prohlásil na dnešní tiskové konferenci mluvčí jihokorejského prezidentského Modrého domu.

Jihokorejský prezident Mun Če-in doručí Kimův vzkaz, až se příští týden s papežem setká při své cestě do Evropy, sdělil dále mluvčí. Jihokorejský prezident zahájí svou cestu do pěti evropských zemí o víkendu; ve Vatikánu bude 17. a 18. října.

Severokorejský vůdce Kim řekl o svém záměru pozvat papeže do KLDR jihokorejskému prezidentovi Munovi na summitu nejvyšších představitelů obou korejských států minulý měsíc, dodal mluvčí.

Papež navštívil v roce 2014 Jižní Koreu a před červnovým summitem amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kima se modlil za mír na Korejském poloostrově.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)