Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V pražském arcibiskupství poobědvaly tři stovky chudších lidí

Kraje: Praha / kir / ČTK, red. / 26. prosince 2018 12:15
V pražském arcibiskupství poobědvaly tři stovky chudších lidí

Ilustrační foto: oběd ve starokřesťanské bazilice v Římě
Autor: archiv magazínu Christnet

Praha -

V pražském Arcibiskupském paláci a v arcibiskupském semináři poobědvaly na Boží hod vánoční tři stovky chudších nebo opuštěných lidí. Podávala se polévka s játrovými knedlíčky a svíčková či pečená kachna s knedlíkem a zelím, na stolech byly také vánočky a cukroví. Mezi stolujícími byli lidé bez domova, postižení lidé, romské rodiny i senioři. Tradiční akci podevatenácté pořádalo křesťanské hnutí Sant'Egidio, ještě delší tradici má v centru komunity v Římě.

V Arcibiskupském paláci pozdravil osobně každého hosta kardinál Dominik Duka. Jde podle něj o obnovu starobylé tradice. "Je to alespoň takový symbol k tomu, že je (potřebné lidi) neodepisujeme, že jim chceme pomoci, nakolik je to možné," řekl novinářům Duka.

"Navazujeme na velice dlouhou tradici katolické církve, která vždy při důležitých církevních svátcích přijímala v kostelích, na farách své chudé, potřebné a osamělé," uvedla Kristina Koldinská z komunity Sant'Egidio. Potřební lidé dostávali osobní pozvánky na jméno. "Je to takový konkrétní, malý výraz toho, že nejenže jsme pořád lidé a máme svou důstojnost, ale také, že každý u nás je božím dítětem, že každého z nás miluje bůh," řekl. Jde podle něj většinou o lidi, které členové hnutí dlouhodobě znají.

Kromě oběda obdržel každý z hostů vánoční balíček. Většinou šlo o teplé oblečení, jako jsou bunda, svetr nebo kalhoty, ale také o malé rozhlasové přijímače, svítilny, hrnečky nebo kosmetiku.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)