Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

První Britové dostali vakcínu ve Westminsterském opatství

Ze světa / kir / / 11. března 2021 9:40
První Britové dostali vakcínu ve Westminsterském opatství

Westminster Abbey
Autor: www.westminster-abbey.org

Londýn - V londýnském Westminsterském opatství se dnes začalo očkovat proti covidu-19. V budoucnu má být v této katedrále, která slouží i ke korunovaci britských panovníků, očkováno až 2000 lidí týdně.

„Jsme zvyklí, že toto místo je plné lidí, a je divné a špatné, když je prázdné,“ citovala agentura DPA děkana staletého chrámu Davida Hoylea. „Je velká pocta a velice nás těší, že můžeme být u toho, když činíme tuto zemi opět bezpečnou a zdravou,“ dodal.

Vakcinace v kostele, kde je pochováno 17 bývalých britských monarchů, se odehrává v takzvaném Básnickém koutku (Poet’s Corner), v němž se nachází hrob spisovatele Charlese Dickense a dalších slavných literátů.

Británie dosud naočkovala první dávkou covidové vakcíny přes třetinu populace. Kromě velkých očkovacích center, které využívají také prostory kostelů, stadiónů či nákupních center, se očkuje i v ordinacích praktických lékařů a v lékárnách. Sedmidenní incidence klesla v Británii na 62 případů na 100.000 obyvatel.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)