Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ruský soud uložil dlouhé tresty vězení dvěma svědkům Jehovovým

Ze světa / vlu / ČTK / 1. července 2021 13:06
Ruský soud uložil dlouhé tresty vězení dvěma svědkům Jehovovým

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com

Moskva - Soud v ruském Blagověščensku poslal dva členy náboženské společnosti Svědci Jehovovi na sedm a osm let do vězení. Informoval o tom dnes nezávislý zpravodajský portál Mediazona s odvoláním na jehovisty. Za co konkrétně soudkyně dvojici potrestala, server neuvádí. Z webových stránek soudu podle něj vyplývá, že dnes měla na programu pouze jedno zasedání - vynesení rozsudku nad dvěma obviněnými ze zapojení do provozu extremistické organizace.

„Soudkyně Tatjana Studilková vytvořila nový rekord co do krutosti rozsudku nad pokojnými věřícími,“ uvedlo tiskové oddělení Svědků Jehovových. Ruské soudy podle serveru vyměřily dosud nejvyšší trest letos v únoru třiašedesátiletému členovi této společnosti, kterého soud poslal do vězení na sedm a půl roku. Dnes soudkyně vyřkla verdikt nad muži ve věku třicet a třiačtyřicet let.

Ruský nejvyšší soud v roce 2017 tuto společnost označil za extremistickou organizaci a zakázal jí činnost v zemi. Bezpečnostní složky od té doby zadržely desítky jehovistů; řada z nich skončila ve vězení, jiní vyvázli s pokutou či podmíněnými tresty. V Rusku se ke Svědkům Jehovovým hlásilo asi 170.000 osob.

Celosvětově má náboženské hnutí asi osm milionů členů. Vzniklo v 70. letech 19. století v Pensylvánii. V Česku jsou Svědkové Jehovovi od roku 1993 registrováni jako církev a v roce 2018 se k nim hlásilo asi 15.000 lidí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)