Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval k přijetí účinných řešení na ochranu klimatu. Do Glasgow pojede kardinál Parolin

Ze světa / kir / ČTK / 31. října 2021 20:33
Papež vyzval k přijetí  účinných řešení na ochranu klimatu. Do Glasgow pojede kardinál Parolin

Ilustrační foto
Autor: wikipedie.com / Wikipedie Commons /NASA

Glasgow, Vatikán - Papež František před zahájením klimatické konference COP26 v Glasgow vyzval světové politiky, aby nalezli účinná řešení klimatických změn. Papež to řekl v příspěvku, který zaslal britské stanici BBC, informovaly tiskové agentury. Cílem podle něj je nabídnout "konkrétní naději" budoucím generacím. František naopak varoval před ochranářstvím a izolacionismem.

"Političtí vůdci, kteří se sejdou na konferenci COP26 v Glasgow, čelí naléhavé výzvě, aby nalezli účinná řešení současné klimatické krize a aby nabídli konkrétní naději budoucím generacím," řekl papež. Podle něj se však každý může zapojit do řešení problémů, které klimatické změny způsobují. Politici pak musí prokázat, že mají vizi, že dokážou změny naplánovat a a že je dokážou rychlým způsobem provést. Opatření by podle nejvyššího představitele katolické církve měla být "radikální".

Papež považuje klimatické změny za novou civilizační výzvu. Řešení podle něj vede skrze spoluzodpovědnost států na globální úrovni a "obnovenou solidaritu založenou na spravedlnosti". František řekl, že neexistují "překážky, hranice či politické zdi, za kterými je možné se schovat".

V červenci skotští biskupové oznámili, že se papež zúčastní jednání klimatické konference v Glasgow, která začíná v neděli, pokud mu to umožní zdravotní stav. Na začátku října však Vatikán upřesnil, že papež do Skotska neodcestuje. Vatikánskou delegaci na konferenci povede státní tajemník a druhý nejvýše postavený muž ve Vatikánu kardinál Pietro Parolin.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)