Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Králíkách se uskuteční duchovní pouť rodičů, kteří přišli o dítě

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 2. září 2022 12:31
V Králíkách se uskuteční duchovní pouť rodičů, kteří přišli o dítě

Ilustrační foto
Autor: Ditevsrdci.cz

Králíky - O prodlouženém víkendu 15.–18. září se na Hoře Matky Boží v Králíkách uskuteční Pouť rodičů, kteří přišli o dítě. Akce je určená pro všechny rodiče a další blízké dětí, které zemřely v průběhu těhotenství nebo těsně po něm. Jedná se již o šestý ročník pouti, tentokrát s přídomkem Dotkni se nebe.

„Smrt dítěte (třebaže žilo pouze pár týdnů v těle matky) je v naší společnosti opomíjeným tématem. Rodiče o svých dětech, které odešly, často mluvit nechtějí, a když chtějí, často není s kým. Bolest, kterou partneři prožívají, se také často násobí ztrátou přátel, kteří ze strachu, aby něco neřekli špatně, přestanou komunikovat úplně. Společnost nelze změnit ze dne na den. Co se ale dá dělat, je postupovat po drobných krůčcích. Jedním takovým krůčkem je právě naše pouť určená všem, jejichž rodina prošla ztrátou miminka,“ stojí v anotaci akce na webu perinatálního hospice Dítě v srdci, který událost pořádá.

Poutníky čeká sdílení i ztišení, svátosti i společenství, chvály a přímluvná modlitba, přednášky či svědectví. Obnovu povede římskokatolický kněz Pavel Jäger. Na místě budou přítomni i další kněží, kteří budou k dispozici pro svátost smíření a duchovní rozhovory. Možnost se sdílet bude možné i s psychologem a krizovými interventy pořádajícího perinatálního hospice.

„Pouť rodičů pořádáme s manželem od roku 2017. Původně jsme se pro ni rozhodli, protože jsme sami cítili tu potřebu. V krátkém období jsme přišli o čtyři děti a chtěli jsme poskytnout podobnou příležitost věnovat se své bolesti i dalším rodinám, které prožívají něco podobného,“ vysvětluje jedna z organizátorek akce Petra Kolčavová a doplňuje: 

„Poutě rodičů jsou výjimečné především jedinečným společenstvím, které se každoročně vytváří. Rodiny, které procházely akutní ztrátou se vracejí i v dalších letech sdílet jak se jim daří v dalším životě a mohou tak být nadějí pro ty, kteří jsou momentálně na dně.“

Hlídání dětí po čas obnovy je zajištěno. Přihlásit se na pouť je možné na webu: www.ditevsrdci.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)