Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež podstoupil tříhodinovou operaci kýly, proběhla bez komplikací

Ze světa / kir / ČTK, red. / 7. června 2023 21:37
Papež podstoupil tříhodinovou operaci kýly, proběhla bez komplikací

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur

Vatikán - Papež František dnes odpoledne v Římě podstoupil operaci kýly, trvala tři hodiny a proběhla bez komplikací, oznámil večer Vatikán. Kvůli zotavování z operace šestaosmdesátiletý papež zrušil všechny audience až do 18. června, informovala agentura ANSA.

Vatikánský mluvčí Matteo Bruni dnes řekl, že papež odjel do římské nemocnice Gemelli po dopolední generální audienci. Podle něj papež trpí břišní kýlou a v nemocnici zůstane několik dní.

Operace papeže se uskutečnila v celkové anestezii a prováděl ji profesor Sergio Alfieri, který papeže operoval i před dvěma lety. Začátkem července 2021 papež František podstoupil plánovanou operaci, při níž mu lékaři odebrali část tlustého střeva.

Podle původního kalendáře měl papež v sobotu v 18:00 SELČ vystoupit na shromáždění na Svatopetrském náměstí, kde se koná shromáždění za mír a bratrství, jehož se zúčastní i na 30 nositelů Nobelovy ceny, charitativní pracovníci a také vysoký komisař OSN pro uprchlíky (UNHCR) Filippo Grandi.

Papež František má také už dlouho potíže s kolenem, kvůli čemuž se často pohybuje na invalidním vozíku. Koncem března strávil několik dní v nemocnici se zánětem průdušek.

Přes zdravotní problémy František pokračuje v náročném pracovním programu. O víkendu například Vatikán oznámil, že koncem srpna se papež chystá poprvé do Mongolska a začátkem téhož měsíce pojede do Portugalska.

Papež František stojí v čele katolické církve deset let a na všech jeho cestách ho provázejí lékaři. Když mu bylo 21 let, prodělal zánět pohrudnice a přišel o část plic.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)