Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Polský dopravce zruší "satanskou" autobusovou linku 666 na poloostrov Hel

Ze světa / kir / ČTK / 15. června 2023 20:59
Polský dopravce zruší

Ilustrační foto: polská vlajka
Autor: Pexels.com

Hel - Polský autobusový dopravce PKS Gdynia zruší svou linku 666 na poloostrov Hel, který je vyhledávanou turistickou lokalitou. Od 24. června linka dostane číslo 669, informuje agentura Reuters. Mluvčí dopravce uvedl, že společnost dostávala pravidelně stížnosti na název linky, který veřejně kritizovaly i některé křesťanské skupiny.

Podle mluvčího dopravce Marcina Szwaczyka vedení společnosti dostávala na označení linky stížnosti od jednotlivců i křesťanských skupin. Pisatelé protestovali proti satanistickým konotacím linky vedoucí na poloostrov, jehož název se podobá anglickému slovu hell, které znamená peklo.

V roce 2018 katolický server Fronda.pl linku kritizovala za "satanistickou pitomost". "Peklo je negací lidskosti. Je to věčná smrt a bolest," uvedla skupina.

Linka bude podle rozhodnutí dopravce jezdit od 24. června pod číslem 669. Mluvčí dopravce však nevyloučil, že by společnost mohla vrátit původní označení linky, pokud by o to žádalo hodně cestujících a klientů.

Hel patří mezi hlavní turistické destinace na polském pobřeží Baltu. Poloostrov se nachází u města Gdaňsk. Název nemá v polském jazyce žádné pekelné konotace, jelikož místo věčného zatracení polština označuje za pieklo.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)